EUR: 385,80 Ft
USD: 358,32 Ft
CHF: 391,09 Ft
GBP: 439,44 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Räikkönen: „Majd lassítok Mick, hogy versenyezhessünk”

Sport
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: DPPI

A hétvégén Interlagosban rendezik a Forma-1 következő versenyét, ahol az idény végén visszavonuló finn Jégember a brazil pályán újra egy Schumacherrel csatázzon.

Az F1 talán legnépszerűbb figurája, az idény végén visszavonuló Kimi Räikkönen harmadszor is lehetőséget kap a Sorstól, hogy csatázzon Interlagosban egy Schumacherrel. Az Alfa Romeo finn versenyzője ugyanis kétszer már nagyot küzdött Michael Schumacher ellen, és mos megeshet, hogy a hétszeres világbajnok fiával, az élete első szezonját teljesítő Mick Schumacherrel csaphat össze.

Räikkönen számára különleges helyszín a Sao Pauló-i, ugyanis a 2007-es bajnoki győzelmének helyszíne is az interlagosi ring volt. Ráadásul a hétszeres bajnok mindkét visszavonulásakor éppen ellene vívott hatalmas csatát. 2006-ban ő előzte a finnt az első kanyarban egy nagyon kemény és rafinált manőverrel, míg hat évvel később az akkor Lotust vezető „Jégember” tartotta az autóját az első kanyar külső ívén, és miközben a kerekeik közé legfeljebb egy papírlapot lehetett volna betenni, a végig tiszta csatából végül a finn pilóta jött ki győztesen.


A Brazil Nagydíj sajtótájékoztatóján Kimi Räikkönen rá igencsak jellemző válasszal ütötte el azt a kérdést, vajon újra csatázni fog-e egy Schumacherrel a legendás pályán    Fotó: DPPI


Most jöhetne a harmadik Räikkönen-Schumacher összecsapás, ám vélhetően erre nem kerül sor, ugyanis Mick Schumacher autója. a Haas messze a mezőny leggyengébb versenygépe. A fiatal német ki is emelte közös sajtótájékoztatójukon, hogy jó lett volna megkapni az esélyt arra, hogy igazán küzdjön ellene. Erre jött az igazán jégemberes válasz.

„Majd lelassítok egy kicsit, hogy versenyezhessünk!” – közölte Räikkönen mosolyogva, majd hozzátette: „Édesapáddal valójában éveken keresztül kemény csatát vívtunk. Jó időszak volt. Ezt már korábban is mondtam, nagyszerűnek tartom. És nagyon sokban emlékeztetsz az apádra.”