392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

A postás nem csenget mindig kétszer – tömeges mondanak fel, mert nem javul az anyagi megbecsülésük

10perc.hu
2023. 01. 20.
A postás nem csenget mindig kétszer – tömeges mondanak fel, mert nem javul az anyagi megbecsülésük

Nagyon kényelmetlenül érinti őket, hogy a szokott postai szolgáltatásokon túl sorsjegyet, életbiztosítást, állampapírt és még sok mást is kell az ügyfelek nyakába sózniuk.

Egyre több dolgozó mond fel a Magyar Postánál, mert elegük van a rosszul szervezett munkakörülményekből - ez világlik ki abból a riportból, amit a 444.hu készített. A postások gyakran még két másik kolléga munkáját is elvégzik, ennek következtében nemhogy kétszer, de egyszer sem csenget be a lakásokba, csak bedobja postaládába az értesítőt.

Ráadásul finoman fogalmazva sincsenek a munkájukért túlfizetve. A Magyar Posta és a két legnagyobb postás szakszervezet 2021-ben kötött bérmegállapodást 15 százalékos alapbér-fejlesztésről, ami három év alatt valósul meg lépcsőzetesen. Sokan eleve kevésnek tartják az emelés mértékét, ráadásul a megállapodás idején 5 százalék körül volt az infláció, ami most 24,5 százalékra nőtt. A helyzet nem egyszerű, ugyanis sokan minimálbért keresnek.

Ám a fizetés egy dolog, ám sokan panaszkodtak arra, hogy nagyon kényelmetlenül érinti őket, hogy a szokott postai szolgáltatásokon túl során lakás- vagy életbiztosítást, állampapírt, sorsjegyet kell az ügyfelek nyakába sózniuk. Ezt ők csak tukmálásnak hívják, az ügyfelek sem szeretik.

Mindezért nevetségesen kis jutalmak járnak, ha mégis sikerül egyet-egyet eladniuk. A portál szerint 60 ezer forint értékű csoki, játék, ajándéktárgy után ezer forint, 200 ezer forint értékű csomag után 5 ezer forint jutalék jár a dolgozónak.

Főkép forrása:
ATV

További cikkek