392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Pérez döntés előtt, Hamilton koronavírusos

10perc.hu
2020. 12. 01.
Pérez döntés előtt, Hamilton koronavírusos

Mexikói újságíróknak tartott online sajtótájékoztatóján az F1-es Racing Point pilótája megerősítette, a jövő esztendőre már csak két opciója maradt. Mindeközben kiderült, hogy Lewis Hamilton koronavírusos lett, így kihagyja a hétvégi futamot.

Valószínűleg sorba állhat a 2020-as esztendő legbalszerencsésebb F1-es pilótája címért Sergio Pérez. A mexikói versenyző ugyanis idén elkapta a koronavírust – két futamot ki is kellett hagynia –, csapata, a jövőre már Aston Martinként versenyző Racing Point futó szerződése ellenére 2020 végén megválik tőle, míg az elmúlt hétvégén 3 körrel a vége előtt kigyulladt a Bahreini Nagydíjon az autója, így egy biztos dobogós helyet veszített el.



Nos, Pérez honfitársainak tartott online sajtótájékoztatón bejelentette, meghozta a döntését a jövőjével kapcsolatban. Vagy a vele tárgyalásban álló Red Bull pilótája lesz – az ülésre a jelenlegi versenyzőnek, Alexander Albonnak és Nico Hülkenbergnek is van esélye –, vagy ha az energiaitalosok nem őt választják, kihagyja a 2021-es szezont. A mexikói pilóta jelenleg 5. helyen áll a világbajnoki pontversenyben, a hátránya mindössze 2 pont Daniel Ricciardo (Renault) mögött, így minden esélye megvan a Hamilton, Bottas, Verstappen trió mögötti legjobb helyezés megszerzésére.



„A Red Bull jelezte, az év végén dönt. Hivatalosan annyit mondtak, Abu Dhabi után hozzák majd meg a döntést, ezt követően fogjuk megtudni, akarnak-e velem dolgozni. A B tervem az, hogy kiveszek egy év szabadságot, hogy eldöntsem, mit kezdek az életemmel, a pályafutásommal. Nem titkolom, az is egy opció, hogy egy nagyobb csapat tartalékosa legyek” – jelentette ki Pérez, aki elárulta, a Ferrari jöhet egyedül szóba, ahova elszerződne tesztpilótának.



Ma reggel derült ki, hogy Lewis Hamilton megfertőződött a Covid-19 vírussal, és hétfő óta tüneteket is produkál. A hétszeres világbajnok azonnal karanténba vonult, és a hétvégi Szahíri Nagydíjon biztosan nem áll rajthoz. A Mercedes közleménye egyelőre nem tért ki arra, vajon ki helyettesítheti majd Hamiltont, de mindkét tartalékversenyzőjük, Stoffel Vandoorne és Esteban Gutiérrez is készen áll a beugrásra.

Főkép forrása:
facebook/sergioperez

További cikkek