EUR: 371,06 Ft
USD: 344,40 Ft
CHF: 380,80 Ft
GBP: 431,74 Ft
RON: 74,74 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Pérez döntés előtt, Hamilton koronavírusos

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: facebook/sergioperez

Mexikói újságíróknak tartott online sajtótájékoztatóján az F1-es Racing Point pilótája megerősítette, a jövő esztendőre már csak két opciója maradt. Mindeközben kiderült, hogy Lewis Hamilton koronavírusos lett, így kihagyja a hétvégi futamot.

Valószínűleg sorba állhat a 2020-as esztendő legbalszerencsésebb F1-es pilótája címért Sergio Pérez. A mexikói versenyző ugyanis idén elkapta a koronavírust – két futamot ki is kellett hagynia –, csapata, a jövőre már Aston Martinként versenyző Racing Point futó szerződése ellenére 2020 végén megválik tőle, míg az elmúlt hétvégén 3 körrel a vége előtt kigyulladt a Bahreini Nagydíjon az autója, így egy biztos dobogós helyet veszített el.


A Bahreinin Nagydíjon a kigyulladt autója gátolta meg Pérezt, hogy dobogóra állhasson     Fotó: facebook/racingpoint


Nos, Pérez honfitársainak tartott online sajtótájékoztatón bejelentette, meghozta a döntését a jövőjével kapcsolatban. Vagy a vele tárgyalásban álló Red Bull pilótája lesz – az ülésre a jelenlegi versenyzőnek, Alexander Albonnak és Nico Hülkenbergnek is van esélye –, vagy ha az energiaitalosok nem őt választják, kihagyja a 2021-es szezont. A mexikói pilóta jelenleg 5. helyen áll a világbajnoki pontversenyben, a hátránya mindössze 2 pont Daniel Ricciardo (Renault) mögött, így minden esélye megvan a Hamilton, Bottas, Verstappen trió mögötti legjobb helyezés megszerzésére.


Pérez számára a Red Bull jelentheti azt, hogy a Formula 1-ben maradhasson jövőre     Fotó: racingpoint


„A Red Bull jelezte, az év végén dönt. Hivatalosan annyit mondtak, Abu Dhabi után hozzák majd meg a döntést, ezt követően fogjuk megtudni, akarnak-e velem dolgozni. A B tervem az, hogy kiveszek egy év szabadságot, hogy eldöntsem, mit kezdek az életemmel, a pályafutásommal. Nem titkolom, az is egy opció, hogy egy nagyobb csapat tartalékosa legyek” – jelentette ki Pérez, aki elárulta, a Ferrari jöhet egyedül szóba, ahova elszerződne tesztpilótának.


Hamilton nem vesz részt a hétvégi Szahíri Nagydíjon, mert koronavírusos lett    Fotó: Mercedes


Ma reggel derült ki, hogy Lewis Hamilton megfertőződött a Covid-19 vírussal, és hétfő óta tüneteket is produkál. A hétszeres világbajnok azonnal karanténba vonult, és a hétvégi Szahíri Nagydíjon biztosan nem áll rajthoz. A Mercedes közleménye egyelőre nem tért ki arra, vajon ki helyettesítheti majd Hamiltont, de mindkét tartalékversenyzőjük, Stoffel Vandoorne és Esteban Gutiérrez is készen áll a beugrásra.