393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Pénteken megnyílik a Lánchíd, de nem mindenkinek

10perc.hu
2022. 12. 14.
Pénteken megnyílik a Lánchíd, de nem mindenkinek

Péntek délutántól használhatják a Lánchidat a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai, a taxik, valamint a kerékpárral, a motorkerékpárral és a segédmotoros kerékpárral közlekedők - közölte a BKK az MTI-vel.

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere közösségi média oldalán jelentette be, hogy pénteken újra birtokba vehetik a Lánchidat a fővárosiak.

A BKK közleménye szerint a november közepén lezajlott próbaterhelés után eredményesen zárult a közbenső műszaki átadás-átvétel folyamata: a Lánchíd ideiglenes forgalomba helyezéséhez hozzájárult az építési engedélyen szereplő valamennyi szakhatóság.

"Az útpálya tehát készen áll az ideiglenes forgalmi rendben meghatározott járművek biztonságos fogadására" - írták.

A BKK közölte, a kivitelezés az eredeti tervek szerint - többek között a járdák és a hídfőkben lévő aluljárók befejezésével, valamint a műemléki elemek rekonstrukciójával - folytatódik, vagyis a híd a teljes átadásig munkaterület.

Gyalog majd a felújítás végleges szakaszának lezárta után, várhatóan 2023 őszén lehet használni a hidat.

A híd végleges forgalmi rendjéről 2023 nyarán születik majd döntés, a budapestiek véleményének kikérésével. Így a fővárosiak megalapozottan, féléves tesztidőszak után határozhatnak arról, hogy mi legyen a Lánchíd végleges funkciója a jövőben - olvasható a kommünikében.

Felhívták figyelmet, hogy az egyéni gépjárművel közlekedők az ideiglenes forgalmi rend értelmében nem mehetnek a hídra, őket a behajtani tilos tábla figyelmezteti erre.

További cikkek