392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Palkovics lemondásával a minisztériuma is megszűnik – indul a kisboltok támogatása a hatósági árakért cserébe

10perc.hu
2022. 11. 14.
Palkovics lemondásával a minisztériuma is megszűnik – indul a kisboltok támogatása a hatósági árakért cserébe

Több bejelentést is tett a magyar kormány, aminek lényege, hogy lesz egy új, az energiáért felelős tárca, valamint a falvak boltjai rezsire és munkabérre kaphatnak állami segítséget.

Ha már válság van és az energiaárak így elszabadultak, akkor mindenképpen kell egy új minisztérium, mely kizárólag ezért felel. Nos, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy önálló energiaügyi minisztériumot hoznak létre december 1-től, melynek élére Lantos Csabát kérte fel a miniszterelnök. A leendő tárcavezető elfogadta a megbízást.

Az új minisztérium az energiapolitika egységes irányításáért felel, és az Energiahivatal hatásköreinek többségét is átveszi. Palkovics László lemondásával így az általa vezetett Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik, feladatait a gazdasági, az építésügyi és beruházási és a kulturális és innovációs tárca veszi át.


A kisboltok által elnyert összegek bérköltségre, rezsiköltségre számolhatók el    Fotó: Freepik


Jó hír a kisboltoknak, ugyanis minden 2000-nél kevesebb lakosú településen működő élelmiszerbolt összesen 8 milliárd forintos keretösszeg értékben kaphat támogatást a Magyar falu program keretében. Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa bejelentette, az elnyert összegek bérköltségre, rezsiköltségre számolhatók el.

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek