392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Öt ok, amiért nem kedveljük az elektromos autókat

10perc.hu
2022. 02. 08.
Öt ok, amiért nem kedveljük az elektromos autókat

Az elektromos autók hazai térnyerését a magas ár, a kevés töltőhely, az alacsony hatótávolság, a drága szervizelés és a lassú töltés akadályozza egy felmérés szerint.

A K&H felmérést készített, hogy mennyire népszerűek az elektromos autók hazánkban. Nos, Magyarországon 1099 teljesen elektromos új személyautót adtak el a kereskedők tavaly a harmadik negyedévben, míg a hagyományosokból közel 16 ezret.

Hogy miért van ez így? Az elektromos autók hazai térnyerését a magas ár (a válaszadók 78 százaléka véli így), a kevés töltőhely (62%), az alacsony hatótávolság (63%), a drága szervizelés (49%) és a lassú töltés (53%) akadályozza a felmérés szerint.



Sokkal többen lettek, akik az elektromos autók elhasznált akkumulátorait környezetszennyezőnek tartják (47%), valamint a megkérdezettek 43 százaléka úgy látja, hogy a mostani helyzetben a tisztán elektromos autónál jobb választás egy konnektorról tölthető hibrid, amelynek van saját belső égésű motorja, ezáltal nincs hatótávprobléma, és a tankolás is megoldható pár perc alatt.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek