393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Orbán Viktor: „Ha a svédek és a finnek a szavazatunkat akarják, ne hazudjanak a magyar jogállamiságról”

10perc.hu
2023. 02. 24.

A magyar miniszterelnök most éppen a NATO kibővítésének akadályozásával akarja zsarolni az észak-atlanti szövetséget, hogy ne állítsanak „valótlanságot” a magyar belpolitikai helyzetről.

Orbán Viktor a szokásos Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott péntek reggeli interjújában alaposan kiosztotta a NATO-tagságra váró két skandináv országot. „Ha Svédország és Finnország azt várja Magyarországtól, hogy legyen tisztességes, és járuljon hozzá a NATO-tagságukhoz, akkor ezen országok is legyenek azok, és ne terjesszenek valótlanságot Magyarországról” – közölte a miniszterelnök.

Orbán Viktor hangsúlyozta, a kormány a két ország tagságának támogatására kérte az Országgyűlést, azonban a kormánypárti frakciók egy része "nem túl lelkes". A többi közt azért, mert ezen államok „nyilvánvaló hazugságokat” terjesztenek a demokráciánkról, a nálunk lévő jogállamiságról.

Hirtelen fontos lett Törökország aggálya is, hogy szerintük Svédországban olyan terrorista szervezetek működnek, amelyek Törökország ellen dolgoznak. Ők is a szövetségeseink, az ő hangjukat is meg kell hallanunk - fogalmazott a miniszterelnök.

Ugyanakkor kijelentette az elmúlt napokban kirobbant pedagógusi asszisztens botrányával kapcsolatban, hogy Magyarországon a gyerek szent és sérthetetlen. A kormányfő hangsúlyozta, Magyarországnak kell rendelkeznie Európa legszigorúbb gyermekvédelmi rendszerével.

„Nagyon világos választ várok arra a belügyminisztertől, hol vannak azok az állami emberek, akiknek az a dolguk, hogy vigyázzanak a gyerekeinkre. Azt is elvárom, hogy minden ilyen esetet tárjanak fel; ezek nagyon kínos, nagyon fájdalmas esetek, de ha a szőnyeg alá söpörjük őket, akkor a számuk nőni fog” - mutatott rá Orbán Viktor.

Főkép forrása:
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Címkék:
#Finnország

További cikkek