392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Ökölvívásban lenne olimpikon az ötszörös világbajnok kick-boxos

10perc.hu
2021. 03. 18.
Ökölvívásban lenne olimpikon az ötszörös világbajnok kick-boxos

Megnyerte a Tóth Ákos ökölvívó emlékversenyt nyert, ő lett a torna legjobbja, így senki sem csodálkozik azon, hogy a boksz világában is a csúcsra tör Veres Roland.

Kevés olyan sportoló létezik ma a világon, aki a saját sportágában feljutva a csúcsra egy másikban is képes megtenni ugyanezt. Nos, Veres Roland az ötszörös kick-box világbajnok most éppen erre készül, ugyanis az ökölvívásban szeretne kijutni az olimpiára. No, nem a tokiói nyári játékokra, hanem 2024-ben, Párizsban lépne ringbe az ötkarikás játékokon.

A fiatalember felkészülése sem mindennapi, ugyanis nagyrészt videók által edz a megmérettetésre, próbálja meg kidolgozni a megfelelő taktikát. Ám így is Európa-bajnoki és olimpiai álmokat dédelget, miközben a saját sportágában szeretné megdönteni klubtársa, Mórádi Zsolt világrekordját, azaz legalább 11 vb-címig szeretne eljutni.



Noha sok meccset még nem bokszolt a ringben, azért nem felhozó mérkőzéseket vívott a ringben. Összecsapott már többszörös magyar bajnokkal, az idei Bocskai emléktornán egy nemzetközileg is jegyzett kazah bunyóssal, míg a Tóth Ákos emlékversenyen a döntőben a legutóbbi magyar bajnokság ezüstérmesét, Bundovics Istvánt győzte le, ráadásul a torna legjobb férfi versenyzőjének választották a csepeli bunyóst.

„A kick-box életre szóló szerelem, az ökölvívás pedig rajongás. Imádtam nézni Pacquiao, Mayweather és Lomacsenko meccseit, és mindig is ki szerettem volna próbálni magam ebben a sportágban is. Nagyon kevés ökölvívó edzésen vettem részt, szinte a két kezemen meg tudnám számolni, hogy hányon. Viszont rengeteg youtube videót láttam profiboksz összecsapásokról, és szerintem a java részét onnan tanultam meg" – árulta el Veres Roland, aki hozzátette, ha megrendezik idén az U22-es Európa-bajnokságot, szeretne ott lenni az indulók között.



A négy aranyérmével a 2017-es budapesti kick-box világbajnokság hőse saját bevallása szerint nagy álmodozó, akinek mindig kell valami hatalmas, szinte elérhetetlen cél ahhoz, hogy az edzésekbe bele tudja tenni a szükséges munkát.

„Bevallom, kicsit hajszolom is a lehetetlent, hogy az edzéseken a maximumon tudjak pörögni. Most azt tűztem ki magam elé, hogy 2024-ben ökölvívásban ott legyek az olimpián. És természetesen a kick-boxban is szeretnék jeleskedni, célom, hogy megdöntsem a tíz világbajnoki címet nyert Mórádi Zsolt rekordját. A kick-box az én vagyok, ez a közeg olyan természetes a számomra, mint levegővétel, meg sem tudnék lenni nélküle. Az ökölvívás pedig egy motiváció, egy új fejlődési lehetőség, és szeretném mindkettőből kihozni a maximumot" – fogalmazott Veres Roland.

Főkép forrása:
Magyar Kick-box Szakszövetség

További cikkek