EUR: 391,74 Ft
USD: 364,51 Ft
CHF: 393,21 Ft
GBP: 446,63 Ft
RON: 79,57 Ft
RSD: 3,34 Ft

Mai névnap:

Nyugodtan akarsz használt autót venni? Megvan a megoldás!

Autó
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Így kerülhetők el a kellemetlen meglepetések használt személygépkocsi vásárlásakor, mert egy új magyar online portál a legalattomosabb hibákat is kiszűri.

Gazdasági szakértők szerint az elmúlt egy évben 25 százalékkal lettek drágábbak a használt autók. Többek között az alkatrészek gyártásának akadozása, az üzemanyag-drágulás és a globális chip-hiány miatt világszerte lelassult az autógyártás. Egyre többen a használt autók felé fordulnak, viszont azokat is rekord magas áron lehet megvásárolni, így koránt sem mindegy, hogy milyen feltételek mellett tudunk szert tenni a kiszemelt verdára.

Az átlagárak 2021-ben éves szinten 43 százalékkal emelkedtek. Számos modell úgy öregedett, hogy közben drágább lett, a legkedveltebb modellek: Opel Astra, Suzuki Swift, Skoda Octavia, Ford Focus, Audi A4. A legtöbb vásárló most használt autó mellett dönt, ugyanis a legkisebb új autók átlagára is közel 5 millió forintnál kezdődik és sok esetben még várni is kell rájuk.


Ha egy szakértő nézi meg, akkor már a karosszériából, a fényezésből látja az autó múltját    Fotó: freepik.com


Ám olyan is előfordul, hogy egy kétéves autót egy új áráért adnak, ezért nagyon nem mindegy, mit és hol vásárol meg az ember, mert már egy fél éves kocsi is számtalan hibával rendelkezhet. A vásárlónak sokszor jól jön, ha segít egy szakértő.

„Az, aki autót szeretne venni, nem biztos – sőt, az esetek nagy részében inkább nem -, hogy ért is a kocsi műszaki állapotához. Hogy volt-e korábbi sérülése a gépjárműnek egy laikus csak akkor veszi észre, ha nagyon csúnyán van megjavítva, de ha egy szakértő nézi meg, akkor már a karosszériából, a fényezésből látja az autó múltját” – mondja Kollár István Steve, a WOOWW Cars online autókereskedő platform tulajdonosa.


Teljes gépjármű átvizsgálás 145 pontos ellenőrző rendszerrel – ezt nyújtja a cég által üzemeltetett portál      Fotó: freepik.com


A legtöbb vevő örül, ha „őszinte” autót kap, amikor minden problémára fény derül azonnal, amikor nem kell hívogatni vásárlás után a régi tulajdonost, hogy ez sem működik, meg az sem. Érdemes már igénybe venni az Ügyfélkapu rendszerét is, ahol rendszám alapján minden adatot megkapunk az autóról. Ráadásul ingyenesen.

Teljes gépjármű átvizsgálás 145 pontos ellenőrző rendszerrel – ezt nyújtja a cég által üzemeltetett portál, amelynek alkalmazásával 95 százalékosan ki lehet zárni azt, hogy bármilyen nagyobb probléma legyen a kinézett autóval a későbbiekben, ráadásul a bevizsgált gépjárművek fő alkatrészeire egy év garanciát vállalnak.