EUR: 372,00 Ft
USD: 346,63 Ft
CHF: 383,44 Ft
GBP: 428,19 Ft
RON: 75,01 Ft
RSD: 3,17 Ft

Mai névnap:

Nyelvtudás és tapasztalat nélkül vadásznak magyar futárokat Németországba - 865 ezres fizetést kínálnak nekik

Nagyvilág
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Pixabay

A munka nem túl bonyolult, ugyanis a kézbesítendő csomagok előre szortírozva vannak, és az útvonalat is megtervezik előre a navigációban.

1900-2300 eurós munkabérrel csábítják Münchenbe futárkodni a magyarokat. A Pénzcentrum által elcsípett hirdetés szerint a melóhoz nem kell se végzettség, se tapasztalat, de még a nyelvtudás sem lényeges.

Újabb külföldi álláshirdetés kezdett el terjedni a Facebookon: ezúttal magyarokat keresnek müncheni futármunkára. A munkabér 1900-2300 euró – azaz 714 ezer és 865 ezer forint – között mozog, és mint írják "nem lényeg, milyen nyelven beszélsz vagy milyen nemzetiségű vagy".

A nettó havi bér mellé bónuszok is bejöhetnek, de adnak céges telefont, és a futárok Mercedes Vitokkal dolgozhatnak. Hozzáteszik, hogy a fizetés minden hónap 15-éig érkezik a számlára, igény szerint pedig szállást is biztosítanak - bár nincs benne a hirdetésben, de vélhetően nem ingyen.


A kézbesítendő csomagok előre szortírozva vannak, és az útvonalat is megtervezik előre a navigációban    Fotó: Freepik


A meló sem túl bonyolult, ugyanis a kézbesítendő csomagok előre szortírozva vannak, és az útvonalat is megtervezik előre a navigációban. Akinek nincs tapasztalata a szakmában, azt 4 egynapos képzésen tanítják be, és az első 2 hét alatt könnyített feladatokat kapnak, hogy beleszokjanak a munkába.

Mint ígérik, a munka hétfőtől péntekig, vagy szombatig tart, 9 és 11 óra között kell kezdeni, összesen heti 40 órát kell dolgozni. A jeletkezéshez csak a B-kategóriás jogosítvány az elvárás és a kifogástalan erkölcsi bizonyítvány. Emellett saját autó kell a munkábajáráshoz.