393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Noha érettségizik az osztálya, azonnali hatállyal kirúgták a fiatal történelemtanárt

10perc.hu
2023. 05. 27.
Noha érettségizik az osztálya, azonnali hatállyal kirúgták a fiatal történelemtanárt

A gimnázium diákjai és a tantestület tagjai sorfalat álltak a kirúgott pedagógusnak, amikor kiderült, hogy távoznia kell az intézményből.

A Balatonalmádiban található magyar angol tannyelvű gimnáziumból azonnali hatállyal kirúgtak egy fiatal tanárt, akinek érettségiző osztálya volt. A pedagógusnak most született gyermeke, a felesége tanárként van gyeden. Milkovics Márton a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) tagja, aktív szervezője volt a helyi tanártiltakozásoknak is.

A hivatalos indoklás szerint azonban nem ezért, hanem a szakmai minősítése miatt kellett távoznia, ami 2 százalékkal elmaradt a központilag előírt szinttől. A kirúgott tanár a szakmai elkötelezettséget értékelő szempontra kapott rendkívül alacsony pontszámot – írta az ATV.

A gimnázium diákjai és a tantestület tagjai sorfalat álltak a kirúgott tanárnak, amikor kiderült, hogy távoznia kell az intézményből, és még a tanártiltakozások indulóját, a "Mi vagyunk a Grund"-ot is elénekelték.


Milkovics Márton a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) tagja, aktív szervezője volt a helyi tanártiltakozásoknak is    Fotó: Facebook/noÁr


„A tanár kirúgása mögötti valódi ok az, hogy nem maradt csendben, nem hagyta magára a kollégáit és a diákjait ebben a rohadék rendszerben és harcolt egy jobb oktatásért. A döntés felülről jött, azaz központi utasítás volt, ahogy az összes eddigi kirúgás is” - írta közösségi oldalán noÁr.

A Veszprémi Tankerületi Központ szűkszavú választ adott a kirúgással kapcsolatban, mint írták "a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium egyik gyakornokának jogviszonya a Nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC törvény 64. § (8) bekezdése alapján a törvény erejénél fogva szűnik meg. A munkáltatói jogokat gyakorló tankerületi központnak a jogszabály a konkrét esetben mérlegelési jogkört nem biztosít".

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek