392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Nem tudod behajtani a kintlévőségedet? Mutatjuk, mi lehet a megoldás

10perc.hu
2023. 01. 17.
Nem tudod behajtani a kintlévőségedet? Mutatjuk, mi lehet a megoldás

Rendszerint a pénzintézeteknek, illetve sok esetben a különböző vállalkozásoknak ismert ez a fogalom, azonban az sem ritka, hogy magánszemélyek között adódnak teljesítési problémák.

Az új év beköszöntével, a januári leltározásokat követően újra fókuszba kerülhetnek a kintlévőségek. Különösen igaz lehet ez a vállalkozásokra, ahol számszerű könyveléssel is alátámasztva áttekinthetően látszanak ezek a hiányok.

Doór Zalán magánnyomozó szerint a kiemelkedő inflációs adatok miatt a pénz jelenértéke nem kicsit magasabb, mintha ugyanazt az összeget kapnánk kézhez hónapok vagy akár évek múlva. Ebből adódóan a megfelelő követeléskezelés a korábbiaknál sokkal fontosabbá válhat a hitelezők számára.

A sérelmek elszenvedőinek sokszor az a hozzáállása, hogy jó lesz úgy, ahogy van. A vállalkozóbb kedvűek sűrűn felfogadnak hírhedtebb pénzbehajtó csapatokat, akikkel nem ritkán pórul járnak vagy mélyebbre ássák magukat abba a bizonyos gödörbe. A kevésbé tettre készek a rendőrséghez vagy bírósághoz fordulnak, de gyakran ilyen úton sem lehet ezeket az ügyeket megoldani.


Általános tévhit például, hogy az adósnak valóban nincs pénze, ezért le kell mondani a kintlévőségről     Fotó: Freepik


„Aki valóban elszánt és eredményre, vagyis reális bevételre vágyik, az szakemberekhez fordul, akik több más céges problémához hasonlóan a kintlévőségeket is sikeresen megoldják. Ehhez pedig magánnyomozási és jogi eszközöket is igénybe kell venni” – állította Doór Zalán.

Általános tévhit például, hogy az adósnak valóban nincs pénze, ezért le kell mondani a kintlévőségről. Azonban ezzel ellentétben az adós is többek között közlekedik, fizeti a megemelkedett rezsiárakat, bevásárol, eszik és iszik, öltözik, valamint jellemzően hobbira is költ. Tehát van egy olyan életvitele, aminek a fedezéséhez pénzre van szüksége, amiből még akár törleszteni is tudna.


A  megfelelő követeléskezelés a korábbiaknál sokkal fontosabbá válhat a hitelezők számára    Fotó: Freepik


Bevett szokás, hogy aki adóssággal rendelkezik, annak a nevén hivatalosan nincs semmi. Ez persze legtöbbször csak a tartozás behajtásának megnehezítéséért történik, de szakember bevonásával az ilyen ügyeket is jórészt fel lehet göngyölíteni.

„Arra kaptunk megbízást, hogy derítsük fel az ügyfelünk adósát, aki egyáltalán nem akar fizetni semmit számára. Az adósról kiderült, hogy tipikusan nincs a nevén semmi, ellenben van egy jól menő építőipari vállalkozása, ahol a felesége a stróman szerepét tölti be. Őt helyezve úgymond a kirakatba, kiemelt társadalmi szerepvállalással a helyi közösség életében. Az ügy az úgynevezett kintlévőségkezelési protokollunknak köszönhetően gyorsan és eredményesen megoldódott. Jól szemlélteti a példa azt, hogy már-már lehetetlennek tűnő esetekben sem kell egyből lemondani a kintlévőségekről” – mesélte a magánnyomozó.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek