EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Nem kombinálódik egymással a korona-, és az influenzavírus!

Tech és tudomány
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: freepik.com

A flurona nem új vírusmutáció, ez a megjelölés azt jelenti, hogy az influenzavírus és a koronavírus egyszerre van jelen valakinek a szervezetében, de nincs közük egymáshoz.

Egyre többször és több helyen lehetett hallani, olvasni, hogy egy új kombinált vírus, a flurona támadja rövidesen az emberi szervezetet, ami nem már, mint a koronavírus és az influenzavírus keveréke. Nos, ettől nem kell senkinek sem tartania.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a köztévé reggeli műsorában elmondta, a flurona nem új koronavírus-mutáció, ez a megjelölés azt jelenti, hogy az influenzavírus és a koronavírus egyszerre van jelen valakinek a szervezetében, azonban a két vírusnak "nincs köze egymáshoz, nem tudnak rekombinálódni".

A szakember felhívta a figyelmet, hogy mindkét vírus a rizikócsoportba tartozóknál, azaz az idős, krónikus betegséggel küzdőknél okoz súlyos állapotot, ezért nekik mindenképpen azt javasolja: kérjék mind az influenza elleni, mind a koronavírus elleni védőoltást.