395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Műtüdő tartja életben Damu Rolandot

10perc.hu
2021. 12. 18.

Az életéért küzdő színész két oltás után koronavírus következtében került az intenzív osztályra, ahol jelenleg mélyaltatásban tartják és műtüdő lélegezteti.

Nagyon rossz hírt közölt a Blikk a Jóban, Rosszban telenovella egykori rosszfiúját alakító, a börtönt is megjárt színészről, Damu Rolandról. Miután elkapta a koronavírust, másfél hete szállították kórházba, ahol két oltást követően előbb lélegeztetőgépre került, ám mivel a szervezete rosszul reagált a kezelésre, átszállították egy másik kórházba, ahol műtüdőre került.

A színész azelőtt lett fertőzött, hogy fel akarta venni a harmadik oltást is. A lapnak Damu Roland nagynénje elárulta, hogy retteg minden nap, alig meri felvenni a telefont, ráadásul az orvosok sem tudják semmi jóval bíztatni.

„Most is műtüdőkezelést kap. Azt mondták az orvosok, hogy fiatal, egészséges a szervezete, ezért próbálkoznak meg nála ezzel az eljárással. Sajnos, nem kecsegtetnek semmivel, nem is igazán tudnak mit mondani” – fogalmazott elcsukló hangon Damu Éva.

A műtüdőeljárás a beteg testén kívül végzi el a vörösvértestek mesterséges oxigénellátását és a szén-dioxid eltávolítását. A hagyományos lélegeztetőgép ezzel szemben „csak” oxigént továbbít a tüdőbe és elszállítja onnan a szén-dioxidot.

Főkép forrása:
MTI/Koszticsák Szilárd

További cikkek