EUR: 385,03 Ft
USD: 356,11 Ft
CHF: 388,26 Ft
GBP: 437,87 Ft
RON: 77,82 Ft
RSD: 3,28 Ft

Mai névnap:

Most már biztos – a kormány nem fizeti ki a Lánchídra ígért 6 milliárdos támogatást Budapestnek

Belföldi hírek
10perc.hu
3 hónapja
Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

A Területfejlesztési Minisztérium szerint a főváros nem teljesítette a kormányhatározatban foglaltakat.

A Lánchidat december 16-án adták át a forgalomnak, de azt egyelőre csak a buszok, a taxik és a kerékpárosok használhatják. A végleges forgalmi rendről 2023 nyarán döntenek majd. A kormány a felújításra a még Tarlós István vezette fővárosnak hat milliárd forintos támogatást ígért. Ez azonban eddig még nem érkezett meg a főváros számlájára.

És ma estére kiderült, nem is fog, ugyanis a kormány a Lánchíd beruházásának támogatására ígért 6 milliárd forintot nem fizeti ki. A Területfejlesztési Minisztérium ATV Híradójának küldött válaszából kiderült, a tárca szerint a főváros nem teljesíti a kormányhatározatban foglaltakat.

„Az egyik ilyen feltétel, hogy a gépjárműforgalom ezen közúti szakaszon való teljes vagy részleges korlátozása ne haladja meg a 18 hónap időtartamot. Azáltal, hogy a Fővárosi Önkormányzat a mai nap folyamán olyan feltételekkel kívánja megnyitni a Lánchidat, hogy sem a gyalogos forgalom, sem a gépjárműforgalom nem használhatja, nem teljesíti a kormányhatározatban foglaltakat” – áll a minisztérium válaszában.