392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Most már biztos – a kormány nem fizeti ki a Lánchídra ígért 6 milliárdos támogatást Budapestnek

10perc.hu
2022. 12. 18.
Most már biztos – a kormány nem fizeti ki a Lánchídra ígért 6 milliárdos támogatást Budapestnek

A Területfejlesztési Minisztérium szerint a főváros nem teljesítette a kormányhatározatban foglaltakat.

A Lánchidat december 16-án adták át a forgalomnak, de azt egyelőre csak a buszok, a taxik és a kerékpárosok használhatják. A végleges forgalmi rendről 2023 nyarán döntenek majd. A kormány a felújításra a még Tarlós István vezette fővárosnak hat milliárd forintos támogatást ígért. Ez azonban eddig még nem érkezett meg a főváros számlájára.

És ma estére kiderült, nem is fog, ugyanis a kormány a Lánchíd beruházásának támogatására ígért 6 milliárd forintot nem fizeti ki. A Területfejlesztési Minisztérium ATV Híradójának küldött válaszából kiderült, a tárca szerint a főváros nem teljesíti a kormányhatározatban foglaltakat.

„Az egyik ilyen feltétel, hogy a gépjárműforgalom ezen közúti szakaszon való teljes vagy részleges korlátozása ne haladja meg a 18 hónap időtartamot. Azáltal, hogy a Fővárosi Önkormányzat a mai nap folyamán olyan feltételekkel kívánja megnyitni a Lánchidat, hogy sem a gyalogos forgalom, sem a gépjárműforgalom nem használhatja, nem teljesíti a kormányhatározatban foglaltakat” – áll a minisztérium válaszában.

Főkép forrása:
MTI/Balogh Zoltán

További cikkek