395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Mi lesz ebből? Stoltenberg bejelentette, a szövetség valamennyi tagja beleegyezett, hogy Ukrajna a NATO tagja legyen

10perc.hu
2023. 04. 21.

Egyelőre azonban arra kell törekedni, hogy Ukrajna érvényesíthesse az önvédelemhez fűződő jogát az orosz támadás elleni védekezésben.

Gondoljon akárki akármit az orosz-ukrán háborúról, most egy olyan lépés következik, ami tényleg a világháború felé sodorja a Földet. Ugyanis Volodimir Zelenszkij ukrán elnök részt vesz a NATO júliusi csúcstalálkozóján Vilniusban - jelentette be Jens Stoltenberg.

A NATO-főtitkára a németországi Ramstein amerikai légi támaszponton az Ukrajna önvédelmét támogató országok képviselőinek tanácskozása előtt tett nyilatkozatában ismertette, hogy előző napi kijevi látogatásán meghívta Volodomir Zelenszkijt a júliusi NATO-csúcsra, és az ukrán elnök el is fogadta a meghívást.


Egyelőre azonban arra kell törekedni, hogy Ukrajna érvényesíthesse az önvédelemhez fűződő jogát    Fotó: BBC


Hangsúlyozta: a szövetség valamennyi tagja beleegyezett, hogy Ukrajna a NATO tagja lesz, ezek szerint Törökország és Magyarország is. Azonban egyelőre arra kell törekedni, hogy Ukrajna érvényesíthesse az önvédelemhez fűződő jogát az orosz támadás elleni védekezésben.

Mint mondta, a vilniusi csúcstalálkozón a szövetség tagjainak meg kell erősíteniük elkötelezettségüket az iránt, hogy "ameddig csak szükséges, jelentős katonai támogatással segítik Ukrajnát" annak érdekében, hogy megmaradjon szuverén, független európai nemzetként.

Orbán Viktor a Twitteren mindössze egy kérdéssel reagált a hírre: "Micsoda?"




Főkép forrása:
nato-int
Címkék:
#NATO

További cikkek