EUR: 371,06 Ft
USD: 344,40 Ft
CHF: 380,80 Ft
GBP: 431,74 Ft
RON: 74,74 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Mehetnek táborozni a gyermekek!

Belföldi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Az engedély mind a napközis, mind az ottalvós táborokra vonatkozik a tizenegy hetes nyári szünetben.

Újabb nyitás jelentettek be, miszerint idén lehet nyári táborokat szervezni! A napközis és az ottalvós táborok egyaránt fogadhatják a gyerekeket a 2021. június 15-én kezdődő, tizenegy héten keresztül tartó nyári szünetben.

 „A gyermekek hosszabb-rövidebb ideig online tanultak, nem találkoztak kortársaikkal, illetve a korlátozások is megviselték őket. Kell nekik a szabadság, az önfeledt játék és az élmények, amiket a táborok adhatnak meg. Rengeteg táborszervező várta a bejelentést, a hivatalos engedélyt, hogy tudják, lehetnek gyermektáborok, és lesz lehetőségük a gyerekekkel foglalkozni a vakáció alatt, ami a megélhetésük egy jelentős részét adja” – fogalmazott Tóth Béla.


Kell a gyerekeknek a szabadság, az önfeledt játék és az élmények, amiket a táborok adhatnak meg    Fotó: freepik.com


A Táborfigyelő vezetője elmondta, hogy egy hónappal a vakáció kezdete előtt valamelyest jobban állnak a foglalásokkal, mint tavaly, de a gyerekek több mint a felének nincs lefoglalt tábora a nyárra.


A vízparti táborok a legnépszerűbbek nyáron     Fotó: freepik.com


„A tavalyi évben már megtapasztaltuk, mire számíthatunk, rohamra. Ezt előre jeleztük is a táborszervezőknek, ahogy a szülőknek is folyamatosan kommunikáltuk. Már az elmúlt két hétben látszott, hogy bizakodóak a szülők, megnőtt a látogatottság és a táborjelentkezések száma is, de az igazi dömping még csak most várható. Egyszerre szeretne most mindenki tábort foglalni, így a Táborfigyelő rendszerét is megerősítettük, hogy zökkenőmentesen tudják intézni a szülők a foglalásokat.” – mondta el Tóth, aki hozzátette, érdemes minél előbb foglalni, mert a kínálat is kisebb, mint tavaly, így a jó ár-érték arányú táborok turnusai idén még hamarabb telhetnek be, mint általában.