393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Megvan a Tokióban induló magyar vívóválogatott

10perc.hu
2021. 05. 26.

Amennyiben pástra lép Tokióban, az olimpiai szerepléseket tekintve csúcstartó lesz Mohamed Aida, aki hetedszer szerepelhet az ötkarikás játékokon.

Vívásban már egy ideje befejeződött a tokiói olimpiára kvalifikáló versenysorozat, így a sportági szövetség (MVSZ) véglegesítette azok névsorát, akik Magyarországot képviselik a nyári játékokon. Volt olyan szakág, ahol névre szóló kvótával rendelkezett magyar vívó – férfi párbajtőrben a világbajnok Siklósi Gergely –, míg a férfi és női kardban, valamint a női tőrben a csapatok is kijutottak Tokióba. Utóbbi esetben hárman indulhatnak egyéniben, míg egy negyedik vívót a csapatversenyekre is delegálhat Magyarország.

A csapatok összeállítását az előre lefektetett válogatási elvek alapján állították össze. Az érintett szakágak hazai ranglistavezetői automatikus indulónak számítottak, a többiek részvételéről a szakági vezetőedzők és a szövetségi kapitány javaslata, valamint a szakmai bizottság véleményezése alapján zárt ülésen határozott az elnökség, amely a három csapathoz egy-egy tartalékot is megnevezett. Az olimpiai vívóversenyeket július 24. és augusztus 1. között rendezik Tokióban.


Mohamed Aidának (jobb szélen) Tokió lehet a hetedik olimpiája, mert a sportági szövetség döntése szerint ő a negyedik csapattag, aki becserélhető a verseny során    Fotó: Facebook/Mohamed Aida


Amennyiben pástra lép Tokióban, az olimpiai szerepléseket tekintve csúcstartó lesz Mohamed Aida. A világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok tőröző eddig hat ötkarikás játékokon (1996, 2000, 2004, 2008, 2012, 2016) vett részt, így Tokió lehet a hetedik olimpiája. A sportági szövetség döntése szerint ő a negyedik csapattag, aki becserélhető a verseny során.

A magyar olimpiai válogatott összeállítása

Férfi kard: Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád (egyéni és csapat), Decsi Tamás (csapat), Iliász Nikolász (tartalék).

Női kard: Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta (egyéni és csapat), Battai Sugár (csapat), Szűcs Luca (tartalék).

Női tőr: Kreiss Fanni, Pásztor Flóra, Kondricz Kata (egyéni és csapat), Mohamed Aida (csapat), Lupkovics Dóra (tartalék.

Férfi párbajtőr: Siklósi Gergely

Főkép forrása:
Facebook/Szilágyi Áron

További cikkek