392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Megvan az adóvisszatérítés időpontja és a nyugdíjprémium összege

10perc.hu
2021. 10. 01.
Megvan az adóvisszatérítés időpontja és a nyugdíjprémium összege

A szülők többsége már 2022. február 15-ig visszakapja a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadóját, míg arról is döntés született, hogy idén nyolcvanezer forint lesz a nyugdíjprémium.

Megvan az adóvisszatérítés időpontja, ugyanis a szülők többsége már 2022. február 15-ig visszakapja a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadóját. Ugyanakkor azt is tudni kell, nemcsak a fizetésből és bérből élőknek, hanem a gyermekes katásoknak, ekhosoknak, egyéni vállalkozóknak és őstermelőknek is jár az adóvisszatérítés.

A nagy többség mindenféle adminisztrációtól mentesen jut a pénzéhez: ők azok, akik a családi pótlékot kapják, és a visszautaláshoz szükséges adatokat a Kincstár átadja az adóhivatalnak. Így lesz, akinek bankszámlára utalja a NAV a visszajáró adó összegét, lesz, aki készpénzben kapja majd meg, neki a postás viszi az adóvisszatérítést.

Egy másik réteg, a nyugdíjasok már idén novemberben hozzájutnak az úgynevezett nyugdíjprémiumhoz, ami jelenleg 80.000 forint. Ezzel és az infláció bizonyos növekedésének miatti korrekcióval együtt sok idős akár 100 ezer forintos, egyszeri kiegészítést fog kapni.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek