EUR: 369,42 Ft
USD: 345,38 Ft
CHF: 379,21 Ft
GBP: 428,55 Ft
RON: 74,38 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Megkezdődött a Black Swan 2021 hadgyakorlat

Belföldi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

Nemzetközi különleges műveleti gyakorlat kezdődött Magyarországon, melyen a magyar hadseregen kívül amerikai és szlovén katonák is részt vesznek.

Már zajlik hazánkban is a Black Swan 2021 hadgyakorlat. A három állam területén zajló gyakorlaton Magyarországon amerikai és várhatóan szlovén katonák is részt vesznek. A közutakon katonai gépjárműforgalomra lehet számítani, a repülőeszközök miatt pedig nagyobb hanghatások várhatók.

Sándor Tamás, a Magyar Honvédség Parancsnokságának különleges műveleti szemlélője a Magyar Honvédség budapesti hadikikötőjében elmondta, a "Black Swan 2021" gyakorlat egyik célja, hogy a Szolnokon kialakítandó regionális különleges műveleti parancsnokság elérje a kezdeti műveleti képességet.

A gyakorlat keretein belül a Dunán Ercsi és a Szentendrei-sziget között is hajtanak végre feladatokat - közölte Pécsvárady Szabolcs, a Magyar Honvédség (MH) 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárjának megbízott parancsnoka. Hozzátette, a következő napokban ezért a folyó budapesti szakaszán is láthatók lesznek amerikai zászlós, felfegyverzett hajók.