392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Megérkezett a Google Stadia

10perc.hu
2020. 12. 09.
Megérkezett a Google Stadia

A játékstreaming szolgáltatás új felhasználóinak egy hónap ingyenes Pro előfizetést ad a Google, de a hivatalos kontroller azonban hazánkban nem lesz elérhető.

Magyarországra is gondolt az ünnepi szezonban a Google, a keresőóriás a mai nappal nyolc új országban, köztük hazánkban is elérhetővé tette játékstreaming szolgáltatását, a Stadiát. A megoldás asztali böngészőből, tévéről (Chromecast Ultrán keresztül) vagy androidos okostelefonról is elérhető, illetve a Google ígérete szerint még ebben a hónapban iOS-re is eljut, egy progresszív webapp formájában. A felhasználó oldalán nincs szükség erős hardverre az élvonalbeli játékokhoz, azok a Google saját szerverein futnak, a felhasználókhoz csupán a streamelt mozgókép jut el.



A hwsw.hu megtudta, hogy a Stadia itthon is kétféle konstrukcióban lesz elérhető: az ingyenes csomaghoz csak egy Gmail fiókra van szükség, abban ugyanakkor a maximális felbontást és frissítési rátát 1080p-nél, illetve 60 FPS-nél korlátozza a Google. A havi bruttó 2990 forintért igénybe vehető Stadio Pro esetében már 4K/60FPS stream is elérhető HDR minőségben - persze ha azt az adott eszköz is támogatja. Az új előfizetőknek a Google egy hónap ingyenes Stadia Pro használatot biztosít, így 30 napig mindenki ki tudja próbálni a prémium konstrukcióhoz tartozó játékkínálatot és streaming minőséget.

A szolgáltatáshoz a vállalat a nyugati piacokon dedikált kontrollert is kiadott, ez ugyanakkor csak azokban a régiókban érhető el, ahol a Google online felületén keresztül egyéb hardverei is megvásárolhatók, így Magyarországon belátható időn nem érdemes rá számítani.

Főkép forrása:
Google

További cikkek