393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Még nincs vége a „téli tavasznak”, de éjjel jönnek a fagyok az év utolsó hétköznapjain

10perc.hu
2022. 12. 26.
Még nincs vége a „téli tavasznak”, de éjjel jönnek a fagyok az év utolsó hétköznapjain

A hét elején egy hidegfront érkezik helyenként megerősödő széllel, így visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 2 és 8 fok között várható az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint.

Ma, karácsony második napján a legtöbb helyen vékonyodik, szakadozik a felhőzet és több órára kisüt a nap. Estétől észak felől újra vastagszik a felhőzet. A szitálás mellett helyenként gyenge eső előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos részeken 8 és 15, a tartósan borult, párás tájakon 4 és 7 fok között várható.

Kedden egy hidegfronti felhőzet dél, délkelet felé vonul, mögötte egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, de főleg a délnyugati megyékben maradhatnak erősen felhős területek. Délnyugaton több helyen is előfordul eső, zápor, míg északkeleten - főleg hegyekben - hózápor, éjszakától jelentéktelen ónos eső. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és plusz 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

Szerdán helyenként hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, de egy melegfront vastagodó, majd vékonyodó magasszintű felhőzete vonulhat át felettünk. Csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 7 és plusz 2, a csúcshőmérséklet 2 és 8 fok között várható.

Csütörtökön napos és felhős, párás, ködös területek egyaránt előfordulnak, estétől hazánk nagy részén meg is vastagodhat a felhőzet, beborulhat az ég. Estig számottevő csapadék nem valószínű. A hajnali mínusz 6, plusz 2 fokról kora délutánra 2 és 13 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Pénteken a nap első felében délkelet felé elvonul egy csapadékzóna, második felében legfeljebb egy-egy zápor alakul ki. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül, néhol átmenetileg megerősödhet. Hajnalban mínusz 1 és plusz 7, kora délután 4 és 13 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek