392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Márciusban indítja el Kína legnagyobb keresőmotorja a ChatGPT-szerű mesterséges intelligencia szolgáltatását

10perc.hu
2023. 02. 05.
Márciusban indítja el Kína legnagyobb keresőmotorja a ChatGPT-szerű mesterséges intelligencia szolgáltatását

A kínai keresőóriás, a Baidu célja egy ChatGPT-szerű mesterséges intelligencia szolgáltatás bevezetése, amely képes beszélgetési eredményekkel segíteni a keresést!

Az Engadget szerint mindez Ernie rendszerén fog alapulni, egy olyan gépi tanulási modellen, amelyet több éven át képeztek ki arra, hogy kimagaslóan teljesítsen a természetes nyelv megértésében és generálásában.

Az Open AI ChatGPT-je nagy népszerűségnek örvendett a technológia világában, mivel képes válaszolni a tényeken alapuló kérdésekre, emberszerű módon írni és még kódot is létrehozni. 40 nap alatt 10 millió felhasználóval rendelkezett- írj a Hvg. A ChatGPT szerű mesterséges intelligencia igéretességét jól illusztrálja az is, hogy a Microsoft 2019-ben egymillió dollárt fektetett bele. A szoftver tudása hamarosan a vállalat Bing keresőjében is megjelenhet.

A Google a fenyegetés elkerülése érdekében azt tervezi, hogy felgyorsítja saját társalgási AI technológiájának fejlesztését. Habár a ChatGPT nagyrészben pozitív figyelmet kapott, a hátrányai is egyre inkább előtérbe kerültek. A mesterséges intelligencia által generált cikkekben hibák és plágiummal kapcsolatos aggályok is felmerültek.

A New York-i állami iskolák pedig a nemrégiben betiltották a ChatGPT-t a csalás miatt, mert olyan cikkeket és esszéket hozhat létre, amelyeket nehéz megkülönböztetni a diákok által készített tartalmaktól.

További cikkek