392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Maradnak a korlátozások!

10perc.hu
2021. 03. 18.
Maradnak a korlátozások!

Nincs szigorítás, és addig nem lesz nyitás sem, amíg nem javulnak a járványügyi adatok.

A mai kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, a járványügyi adatok tekintetében nincs ok a lazításra, és amíg ezek a számok nem javulnak, nem tervez nyitást a kormány. Ez pedig azt jelenti, hogy március 22-e után is érvényben lesznek a korábban bevezetett korlátozások. Orbán Viktor miniszterelnök a pénteki rádióinterjújában jelenti majd be, hogy mit terveznek a következő hetekre.

Tehát az óvodáktól az egyetemekig továbbra is zárva marad minden – a közép és felsőoktatásban eddig is digitális oktatás folyt –, míg a bölcsődék nyitva maradnak egészen addig, amíg azt az egészségügyi helyzet megengedi. Az élethez szükséges szolgáltatások, így az élelmiszerboltok és a tavaszi kerti munkához szükséges eszközöket áruló boltok, a drogériák, patikák, dohányboltok és a benzinkutak, valamint az autószervizek, a bankok és posták nyitva maradnak, de minden másnak, így az éttermeknek, kaszinóknak, szállodáknak, műszaki- és szórakoztatócikkeket árusító boltoknak továbbra is be kell zárniuk.

A maszk használata szabad téren mindenhol kötelező. A sportolóknak kizárólag zárt kapu mellett lehet edzést és mérkőzést, versenyt tartani. A parkok, arborétumok nyitva lehetnek, a szabadtéri sporttevékenység másfél méteres távolságtartással lehetséges. Minden munkaadót továbbra is megkérnek arra, ahol csak lehetőség van rá, tegyék lehetővé az otthoni munkavégzést a dolgozók számára. Ugyanúgy, mint eddig, este nyolctól reggel ötig kijárási tilalom van érvényben.

Főkép forrása:
10perc.hu

További cikkek