392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Marad a változékony idő

10perc.hu
2021. 05. 22.
Marad a változékony idő

A pünkösdi hosszú hétvégén is várható erős szél, zápor, de napsütés is.

Vélhetően nem ilyen Pünkösdről álmodtunk – legalábbis, ami az időjárást illeti. Ugyanis az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése alapján hőmérsékleti szempontból kettészakad az ország, akár 10 fokos különbségek is lehetnek a különböző helyeken.

Ma lehetnek naposabb, illetve borultabb körzetek, időszakok is. A délelőtti óráktól szórványosan valószínű eső, zápor. Sok helyen megerősödik a szél, északkeleten egy-egy viharos lökés is lehet. Nagy lesz a kontraszt a hőmérséklet csúcsértékében, míg az északnyugati megyékben mindössze 16, délkeleten 25 fok körüli értékek várhatóak a legmelegebb órákban.

Pünkösdvasárnap a nap első felében inkább erősen felhős idő lesz a jellemző, csupán délkeleten lehet szakadozottabb, vékonyabb a felhőzet, később másutt is egyre többfelé vékonyodik, csökken a felhőtakaró. Továbbra is marad a kettősség, északnyugaton 15, délkeleten 25 fok is valószínű. Hétfőn délnyugaton kevesebb, északkeleten több napsütésre lehet számítani, majd estétől délnyugat felől elkezd szakadozni a felhőtakaró. Hajnalban 4-13, délután 17-27 fok várható.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek