393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Marad a hideg, de hol havazni fog, hol pedig kisüt a nap

10perc.hu
2021. 12. 06.

A következő napokban is marad a hideg idő, a hét közepén néhol mínusz 10 foknál is hidegebb lehet, ugyanakkor napsütésre, de olykor havazásra is készülni kell az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése alapján.

Ma többféle halmazállapotú csapadékra számíthatunk országszerte: keleten és síkvidéken eső lesz a jellemző, de nyugat felé haladva, illetve a magasabb részeken egyre nagyobb az esélye a havas esőnek, illetve havazásnak. Délután már csak elvétve eshet, napközben plusz 1 és plusz 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden napközben főleg a Dunántúlon hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, ugyanakkor a Tiszántúlon borult maradhat az ég és a Duna-Tisza-közén is több lehet a felhő. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a szél. Hajnalra általában mínusz 5 és plusz 1 fok közé hűl le a levegő, de a kora délutáni órákban 0 plusz 5 fok közötti értékek várhatók.

Szerdán az ország nagyobb részén kisüthet hosszabb-rövidebb időre a nap, számottevő csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 8 és mínusz 1 fok között alakul, a csúcsértékek mínusz 1 és plusz 4 fok között várhatók.

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult időre van kilátás, az ország nyugati felén-kétharmadán nagy az esélye a havas esőnek, havazásnak. A szél is többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban mínusz 10 és 0 fok között, napközben 0 és plusz 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken az ország délkeleti felén is egyre kevesebb helyen hullhat csapadék, de napközben előfordulhat szitálás, hószállingózás, de több-kevesebb napsütés is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 9 fok között valószínű.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek