EUR: 385,03 Ft
USD: 356,11 Ft
CHF: 388,26 Ft
GBP: 437,87 Ft
RON: 77,82 Ft
RSD: 3,28 Ft

Mai névnap:

Már közeledik a robotok világa – köszönhetően egy magyar fejlesztésnek!

Tech és tudomány
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: Enjoy Robotics

Három éven belül több ezer robot segítheti az emberek munkáját a vendéglátásban és az egészségügyben.

A koronavírus világméretű terjedése bizonyította, hogy a robotok a vírus elleni védelem hatékony eszközei, emellett segítséget nyújtanak az egészségügyben és vendéglátásban tapasztalható munkaerőhiány enyhítésében. Rövidesen számos vendéglátóhelyen robotok vihetik ki az asztalokhoz az ételeket és az italokat, miközben szórakoztatják is a vendégeket.

Mindezt egy magyar fejlesztésnek köszönhetjük. Csizmazia Tibor, az Enjoy Robotics Zrt. vezérigazgatója a 10perc.hu kérdésére elmondta, kidolgoztak egy komplex rendszert, melynek révén a robotok a vendéglátás magasabb szintjét biztosítják, a vendégélmény növelése mellett a személyzet terhelését és a költségeket is csökkentik.

„Olyan kommunikációs rendszert építettünk fel, melynek alapja a robot egyszerű taníthatósága. Segítségével a robot néhány hónap alatt a munkája során elhangzó kérdések 80-90 százalékára képes választ adni. A megoldás bármilyen nyelven működik” – mutatott rá Csizmazia Tibor, aki szerint Magyarországon néhány éven belül több ezer robot fog üzemelni a vendéglátásban és az egészségügyben.