EUR: 391,74 Ft
USD: 364,51 Ft
CHF: 393,21 Ft
GBP: 446,63 Ft
RON: 79,57 Ft
RSD: 3,34 Ft

Mai névnap:

Már csak egy hetük van a rádióknak és tévéknek, hogy jelentkezzenek a politikai hirdetésekért

Belföldi hírek
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: MTI/MTVA

Külön kell megtenni a politikai reklám közzétételére vonatkozó jognyilatkozatot az országgyűlési képviselők általános választására és külön az országos népszavazásra, erre február 12-én 16 óráig van lehetőségük a rádióknak és televízióknak.

Eldőlt, hogy azoknak a rádióknak, illetve televízióknak, melyek az országgyűlési képviselő-választás, illetve a vele egy napon tartandó országos népszavazás kampányidőszakában politikai reklámot kívánnak közzétenni, azok február 12-én 16 óráig jelentkezhetnek a Nemzeti Választási Bizottságnál (NVB).

A demokratikus közvélemény kialakulásához választási kampányidőszakban szükséges megfelelő tájékoztatásért politikai reklám kizárólag ellenérték nélkül, az esélyegyenlőséget biztosító feltételek mellett közölhető.

Ráadásul külön kell megtenni a politikai reklám közzétételére vonatkozó jognyilatkozatot az országgyűlési képviselők általános választására és külön az országos népszavazásra, mindkettőre a fent írt időpontig van lehetőségük a rádióknak és televízióknak.

Az országos népszavazás kampányidőszakában politikai reklámot a kormány és az országgyűlési képviselőcsoporttal rendelkező pártok tehetnek közzé.