392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Lelátói botrány nélkül, megérdemelt győzelemmel kezdte 2023-at a félszázados Marco Rossi válogatottja

10perc.hu
2023. 03. 23.
Lelátói botrány nélkül, megérdemelt győzelemmel kezdte 2023-at a félszázados Marco Rossi válogatottja

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a vendég észt csapatot barátságos mérkőzésen, amely jó felkészülést jelentett a hétfői, Bulgária elleni Európa-bajnoki selejtezőre.

Ha valaki, hát ő megérdemelte. Marco Rossi szövetségi kapitány ötvenedik találkozója volt a mai, és a szurkolók körében rendkívül népszerű olasz mester győzelemmel ünnepelhette a jubileumát. Ráadásul ami korábban szinte elképzelhetetlen volt, Észtország ellen, egy barátságos meccsen 40 ezren zsúfolódtak össze a kora tavaszi időben a Puskás Aréna nézőterén.

Pedig nem úgy indult a találkozó, hogy ebből magyar győzelem lesz. Az első húsz percben az észtek állva hagyták a magyarokat, és ha Dibusz nem mutat be egy hatalmas bravúrt az első negyedóra végén, bizony futhatott volna a csapat az eredmény után. Ám lassan magára talált a magyar válogatott, és előbb Bolla gólját még elvette a VAR, ám a 41. percben már szabályos találatot ért el Ádám Martin, így előnnyel zárult az első félidő.

A második 45 percben is kellett Dibusz ahhoz, hogy megmaradjon az előny, ám sajnos nemcsak Észtország, de a magyarok sem tudtak több gólt elérni. A legközelebb Sallai járt az előny megduplázásához, miután a kiugró Kerkezt csak szabálytalanul tudták megállítani, azonban a Freiburg játékosa ezúttal 11-esből sem tudott betalálni, miután a végrehajtó szerepét kő-papír-olló játékkal nyerte el Szoboszlaival szemben.

A nemzeti együttes hétfőn már Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen fogadja a bolgár csapatot. A találkozó 20.45-kor kezdődik a Puskás Arénában.


A válogatott mellett a közönség is jelesre vizsgázott: se tiltott molinók és zászlók, se botrány nem volt a lelátón     Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd



Magyarország-Észtország 1-0 (1-0)

Puskás Aréna, 40 ezer néző, v.: Walter Altmann (osztrák)

Magyarország: Dibusz - Lang, Orbán, Szalai - Bolla (Botka, 84.), Kalmár (Kleinheisler, 60.), Vécsei (Nagy Á., a szünetben), Kerkez - Sallai (Németh A., 76.), Szoboszlai (Csoboth, 76.) - Ádám (Gazdag, 60.).

Észtország: Hein - Kuusk, Paskotsi, Baranov (Tougjas, 81.) - Ojamaa (Sorga, a szünetben), Shein (Miller, a szünetben), Vassiljev (Tunjov, 64.), Sinyavskiy, Pikk (Reinkort, 84.) - Käit - Sappinen (Zenjov, a szünetben).

Gólszerző: Ádám (41.)

Főkép forrása:
MTI/Koszticsák Szilárd

További cikkek