EUR: 385,03 Ft
USD: 356,11 Ft
CHF: 388,26 Ft
GBP: 437,87 Ft
RON: 77,82 Ft
RSD: 3,28 Ft

Mai névnap:

Lebukott a korrupt minisztériumi főosztályvezető, aki magával rántotta a társait is

Balesetek-bűnügyek
10perc.hu
4 hónapja
Kiemelt kép: Freepik

A nyomozás során az ingyenes juttatásokat bizonyító okiratokon kívül lefoglalták a futópadot és 26 millió forint készpénzt is.

Egy minisztérium főosztályvezetője, egy szállodatulajdonos, egy uszoda ügyvezetője és egy polgármester ellen emeltek vádat hivatali vesztegetés miatt a Fővárosi Törvényszéken. A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint a minisztériumi főosztályvezető magyar állami forrású támogatásokkal kapcsolatos előkészítő, koordináló tevékenységet végzett.

Munkája miatt rendszeres kapcsolatot tartott fenn egy Veszprém megyei szálloda tulajdonosával, egy budapesti uszoda ügyvezetőjével és egy vidéki polgármesterrel, hogy a neki és a családtagjainak juttatott jogtalan előnyökért cserébe több alkalommal biztosította a támogatást kérő szervezetek vezetőit arról, hogy - hivatali pozíciójából eredő lehetőségeit kihasználva - segíti az államtitkársághoz benyújtott támogatási kérelmeik elfogadását.


Egy minisztérium főosztályvezetője, egy szállodatulajdonos, egy uszoda ügyvezetője és egy polgármester ellen emeltek vádat hivatali vesztegetés miatt       Fotó: Freepik


A támogatások gördülékeny intézéséért cserébe többek között ingyenes golfklubtagságot, évente több alkalommal luxus golfhétvégéket, uszodabérleteket, valamint egy 600 ezer forint értékű futópadot kapott. Utóbbi megvételéhez a főosztályvezető maga szerzett költségvetési támogatást az őt megvesztegető alapítvány vezetőjének.

A nyomozás során az ingyenes juttatásokat bizonyító okiratokon kívül lefoglalták a futópadot és 26 millió forint készpénzt is. A Központi Nyomozó Főügyészség vezető beosztású hivatalos személy által üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt emelt vádat a főosztályvezető és további öt ember ellen.