EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Lassan mindegy, van-e rajta ársapka, a kérdés az, vajon hol tudsz tankolni

Belföldi hírek
10perc.hu
3 hónapja
Kiemelt kép: Pixabay

A szakértők szerint az egyre súlyosabb piaci feszültség Magyarországra is be fog gyűrűzni, akár veszélybe sodorhatja a benzinárstopot is.

Noha igyekeznek eloszlatni az üzemanyaghiányról szóló híreket az illetékesek, azt ma már szinte mindenkinek be kell látnia, hogy lassan nem az a kérdés, hogy mennyibe kerül a benzin vagy a gázolaj, hanem az, hogy lesz vagy nem lesz.

Hortay Olivér, a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. energia- és klímapolitikai üzletágának vezetője az M1 reggeli műsorában kijelentette, az egyre súlyosabb piaci feszültség Magyarországra is be fog gyűrűzni, akár veszélybe sodorhatja a benzinárstopot is.

A mától érvénybe lépő újabb, Oroszország ellen bevezetett olajármaximálás ugyanakkor szerinte ez Magyarország ellátásában nem fognak akut problémát okozni. Ugyanis az uniós döntés alól hazánk mentességet kapott. Ennek ellenére egyre nagyobb az üzemanyaghiány a hazai kutakon.

A magyar ellátásban a Barátság kőolajvezeték helyettesítésére legfeljebb az Adria vezetéken keresztül lenne mód, de ennek kapacitása korlátozott. Egy ilyen helyzet nagyon nehéz szervezési feladatok elé állítaná a Molt és Magyarországot.