393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Kútamnesztia: nem lesz kötelező a vízóra

10perc.hu
2023. 04. 13.
Kútamnesztia: nem lesz kötelező a vízóra

A felszerelési kötelezettség eltörlésével az 50 méternél nem mélyebb és a védett vízbázist nem érintő kutak legalizálásához mindössze egy egyszerű bejelentésre lesz szükség.

Az adminisztratív költségek visszaszorítása érdekében kezdeményezi az Agrárminisztérium a kútamnesztia további egyszerűsítését a vízmérő-óra kötelező használatának eltörlésével – jelentette be Facebook-bejegyzésében Nagy István.

Az agrárminiszter szerint a vízmérő-óra felszerelési kötelezettség eltörlésével az 50 méternél nem mélyebb és a védett vízbázist nem érintő kutak legalizálásához mindössze egy egyszerű bejelentésre lesz szükség, amely nem jár semmilyen költséggel sem, és a kúthasználat a jövőben is díjmentes marad.

Továbbra is érvényben van a kútamnesztia, vagyis év végéig még szankciómentesen lehet bejelenteni az illegálisan fúrt kutakat. A mentesség célja, hogy az érintettek bejelentsék korábban illegálisan fúrt kútjaikat, mivel csak így lehet pontosan felmérni, hogy mekkora területet öntöznek valójában a gazdák.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek