392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Külföldre költözött Kaiser Ede

10perc.hu
2021. 04. 28.
Külföldre költözött Kaiser Ede

A móri bankrablásért ártatlanul elítélt korábbi bűnöző itthon mindent feladott, és azt szeretné, ha kaphatna még egy esélyt az élettől.

Kaiser Ede egy amatőr kincskeresőnek, Szebeni Istvánnak köszönhetően nem ül élete végéig börtönbe a nyolc áldozattal járó móri bankrablás miatt. Ugyanis a férfi egy fémkeresővel rábukkant azokra a fegyverekre, melyet a magyar kriminalisztika legvéresebb bűntényénél használtak. Kiderült, hogy a móri ügyben ártatlan Kaiser, ám más fegyverrel elkövetett bűncselekményekért összesen 18 évet kellett a rácsok mögött lehúznia.

Tavaly júniusban szabadlábra helyezték, és megpróbált új életet kezdeni Magyarországon. Az építőiparban helyezkedett el az egyik barátja cégénél, ahol burkolóként dolgozott. Úgy tűnt, rendeződött az élete, stabil kapcsolatban él egy lelkésznővel, akit szeretne feleségül venni, sőt, szívesen lenne édesapa is. Éppen ezért derült égből a villámcsapásként kiderült, hogy Kaiser már egy hónapja külföldön él.



 „Miután kiengedtek a börtönből, néhány hétre a szüleimhez költöztem, hogy összeszedhessem magamat. Szoknom kellett a kinti világot, ahol már nem mások mondják meg, hogy mikor keljek és feküdjek, illetve zuhanyozzak. Utána a belvárosba költöztem, de már azt a lakást is feladtam. Már egy hónapja eljöttem Magyarországról, de hogy hova költöztem, azt egyelőre nem szeretném elárulni. A lényeg, hogy a szülőhazámban mindent feladtam, pedig már kezdett az üzlet beindulni. Alapos okom volt rá, hogy így döntöttem” – nyilatkozta a Borsnak Kaiser.



Az okokról nem beszél, maximum annyit, hogy mindenki megérdemel egy második esélyt, amivel ő szeretne is élni. Nem hajlandó nevet változtatni, szerinte a világ alkotott róla hamis képet, most a világ hozza ezt helyre. Egy korábbi interjújában, melyet a Telexnek adott, részletesen elmesélte, hogy a rácsok mögött találkozott a valódi móri gyilkossal, és Weiszdorn Róbert – társa, Nagy László öngyilkos lett a cellájában – a börtönben bocsánatot kért tőle.

Főkép forrása:
TV2/Tények

További cikkek