EUR: 372,00 Ft
USD: 346,63 Ft
CHF: 383,44 Ft
GBP: 428,19 Ft
RON: 75,01 Ft
RSD: 3,17 Ft

Mai névnap:

Kreml-párti motorosbanda indult Berlin felé, hogy a Győzelem napján a német fővárosban tüntessen Putyin mellett

Nagyvilág
10perc.hu
3 hete
Kiemelt kép: rosbalt.ru

Az Éjszakai Farkasok konvoja Moszkva délkeleti részén kezdte a felvonulást, élén a klub alapítójával, a Sebész becenévre hallgató Alekszandr Zaldasztanovval.

A Kreml irányvonalához hű Éjszakai Farkasok nevű motorosbanda több száz tagja vonult fel szombaton Moszkvában azzal a céllal, hogy útnak induljon Berlinbe. A motoros konvoj Moszkva délkeleti részén kezdte a felvonulást, élén a klub alapítójával, a Sebész becenévre hallgató Alekszandr Zaldasztanovval – számolt be az ATV.

A bandavezért szankciókkal sújtották, mert támogatta a Krím félsziget 2014-es orosz annektálását és az ukrajnai háborút. A felvonulás több résztvevőjénél orosz és szovjet zászlók voltak, néhányan pedig "Z" betűt ragasztottak a motorjukra, amely a Moszkva által "különleges hadműveletnek" nevezett ukrajnai háború szimbóluma.


A felvonulást a klub alapítója, a Sebész becenévre hallgató Alekszandr Zaldasztanov vezeti      Fotó: Twitter


A motorosok ma haladtak át Volgográd – a korábbi Sztálingrád – városán, a szovjet és a német náci csapatok 1942-1943-as véres csatájának helyszínén, amely a második világháború fordulópontját jelentette a Szovjetunió és szövetségeseinek győzelme felé. Ezt követően a kelet-ukrajnai Donyeck régió felé veszik útjukat, ahol humanitárius segélyt akarnak szétosztani a civileknek és az orosz katonáknak.

A motorosok azt tervezik, hogy május 9-én Berlinben fejezik be a felvonulást. A szovjet hadsereg 1945. május 9-én aratott győzelmet a náci Németország fölött, és ezt a napot az oroszok azóta is a Győzelem napjaként ünneplik.