392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

A Közös Kard segítségével csapna le Tajvanra Kína

10perc.hu
2023. 04. 09.
A Közös Kard segítségével csapna le Tajvanra Kína

A kínai erők a szigeten lévő célpontok elleni precíziós csapásokat is gyakorolnak a háromnapos hadgyakorlat során.

Már javában zajlik a Tajvani-szorosban a kínai hadsereg háromnapos hadgyakorlata, amelyet Peking röviddel azután kezdett el, hogy a tajvani elnök az amerikai képviselőház vezetőjével tárgyalt az Egyesült Államokban. A kínai erők a szigeten lévő célpontok elleni precíziós csapásokat is gyakoroltak.

A Közös Kard elnevezésű művelet - amelynek keretében egyebek között Tajvan bekerítését gyakorolják - hétfőig tart a kínai hadsereg közlése szerint. A hadgyakorlat keretében repülőgépeket és hajókat küldtek a Tajvani-szoros tengeri területeire és légterébe, a szigettől északra, délre és keletre – számolt be az ATV.

A kínai média azt jelentette, hogy ma precíziós légicsapásokat is gyakorolnak kijelölt célpontokra a szigeten és a környező vizeken. Hétfőn a gyakorlat részeként éleslövészetet tartanak a Tajvannal szembeni kínai Fucsien tartomány partjainál.


A szemben állók katonai erejének adatai     Fotó: BBC


Tajpej szerint a manőverek veszélyeztetik az ázsiai-csendes-óceáni térség stabilitását és biztonságát. A sziget védelmi hatóságai közölték, hogy riadókészültségben tartják a légvédelmet, de nem szeretnék kiélezni a feszültséget.

Az Egyesült Államok közölte, hogy szoros figyelemmel követi a hadgyakorlat alakulását, és meggyőződése szerint a térségben található amerikai "források és képességek" elegendőek ahhoz, biztosítsák a békét és a stabilitást.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek