392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

A kormány elővette a földadó eltörlését

10perc.hu
2023. 05. 09.
A kormány elővette a földadó eltörlését

A Gazdasági Kabinet tárgyalta a földadó esetleges eltörlését, arról már megoszlanak a vélemények, hogy mindez kinek lenne igazán jó.

A földadó – főleg a kisebb települések életében – fontos szerepet tölt be az önkormányzat gazdálkodásában, számos helyen a helyi iparűzési adó és a kommunális adó után a legnagyobb bevételt nyújtja. Fontos, hogy ezt az adott település arra használja, amire szeretné. Így akár a működésre is költhetik, de felhasználhatják akár szociális célokra is – írta az mfor.hu.

A Gazdasági Kabinet tárgyalta a földadó esetleges eltörlését. „A kormány a magyar gazdák mellett áll, a helyi földadó káros a magyar gazdaságra, ellenezzük bevezetésének minden formáját” – posztolta Facebook-oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.

A miniszteri posztra érkezett kommentek megoszlanak a vélemények a földadó eltörléséről, egyes vélemények szerint minél előbb el kellene törölni, mások azonban úgy vélik, ezzel a kormányzópárt a saját és holdudvarának nagybirtokokkal rendelkező tagjainak tenne nagyon jót.

A Magyar Államkincstár (MÁK) adatai szerint csaknem száz magyarországi település él azzal az Orbán-kormány adta lehetőséggel, hogy települési adót szedjenek olyan adótárgyak után, amelyre más adó hatálya nem terjed ki. Ezek közül legalább 55 biztosan szed sápot termőföldek után.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek