393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Kopasz Bálint: az olimpiai aranyérem az álmom

10perc.hu
2021. 04. 10.
Kopasz Bálint: az olimpiai aranyérem az álmom

A világ- és kétszeres Európa-bajnok kajakos már nagyon várja, hogy májusban elkezdődjenek a versenyek.

Sérülésmentesen, jól sikerült a téli felkészülése Kopasz Bálintnak, aki a négyhetes dél-afrikai edzőtábort követően most Sevillában készül az idei nagy feladatokra. Célja természetesen a tokiói repülőjegy megszerzése, valamint a legtitkosabb álmának valóra váltása: az Európa-, és világbajnoki arany után az olimpiait is szeretné megszerezni.

Ezer méteres távon idén arra készül, hogy erős utazótempó után meg tudjon indulni az utolsó kétszáz méteren, ettől még magabiztosabb versenyzést remél. Kiemelte, nagyon várja már a versenyek májusi megkezdését. Az egyik legfontosabb viadalnak az első válogatóversenyt nevezte, a riválisok közül Dombvári Bencét és a tavaly magyar bajnok Varga Ádámot emelte ki.



Kopasz elárulta, a szegedi vk-n mindenképp indul, a viadalt jó szintfelmérésnek tartja, ahol mindenki ott lesz a nemzetközi élmezőnyből – legalábbis a világklasszis kajakos reményei szerint. A válogató megnyerése és a világkupán az első háromba kerülés számításai szerint biztos olimpiai indulást érne számára.

„Izgalmas év elé nézünk, főleg így, hogy lesz világbajnokság is, amit olimpia évében nem szoktak tartani. Szeretnék minden versenyen indulni, ha jó formában leszek és lehetséges lesz. Az álmom az, hogy aranyérmet nyerjek az olimpián, mindent meg fogok tenni, hogy ez sikerülhessen” – fejtette ki a 23 esztendős kajakos, aki Nádas Bencével párosban is indulni fog a versenyeken.

Főkép forrása:
Facebook/Kopasz Bálint

További cikkek