392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

A Király visszatért! Canelo sima győzelemmel maradt a nagyközépsúly korlátlan ura

10perc.hu
2023. 05. 07.
A Király visszatért! Canelo sima győzelemmel maradt a nagyközépsúly korlátlan ura

A sokak szerint a világ legjobb profi ökölvívója, a mexikói Saul Alvarez 50 ezer honfitársa előtt verte egészen simán kihívóját, a brit John Rydert.

Nyolc hónapos kényszerszünetet követően – megműtötték a könyökét – hazai ringben tért vissza a jelenlegi profi ökölvívás egyik, vagy inkább a legjobbjának tartott Saul „Canelo” Alvarez (59-2-2). A nagyközépsúlyban valamennyi nagy világszervezet – WBC, WBA, WBO és IBF – vb-címét őrző mexikói világklasszis a guadalajarai stadionban, az Estadio Akronban 50 ezer tomboló honfitársa előtt csapott össze kötelező kihívójával a brit John Ryderrel (32-6) – írta a BBC.

Noha Ryder végigharcolta a 12 menetet, egy pillanatig sem tudta kétségessé tenni Canelo győzelmét, aki sokkal jobb formát mutatott, mint a műtétje előtt Dimitrij Bivol és Gennagyij Golovkin ellen. A brit a padlót is megjárta, ám minden nehéz helyzetet túlélt, sőt, nem egyszer visszatámadott, ám a végső gongszót követően a pontozók szerint is - két bíró 118-109-re, a harmadik pedig 120-107-re adta Alvarez győzelmét – sima mexikói siker született.

„Örülök, hogy ilyen közönség előtt tudtam ezt a teljesítményt nyújtani. Ryder nagyon kemény harcos, ezt bizonyította is a ringben. Engem egyáltalán nem lepett meg a teljesítménye" - mondta Alvarez a DAZN-nek.


A mexikói mindenképpen szeretne revansot venni második legyőzőjén, az orosz Bivolon    Fotó: ESPN


Most már az a nagy kérdés, ki ellen folytatja Canelo. A bokszrajongók szívesen látnák a mexikóit a korábbi világbajnok David Benavidez ellen. A veretlen amerikai 27 meccsen 23 kiütéses győzelmet aratott, kemény ellenfele lenne Alvareznek.

Ám a mexikói mindenképpen szeretne revansot venni második legyőzőjén, az orosz Bivolon – az első vereségét Floyd Mayweather ellen szenvedte el –, aki az első meccsükön a boksz minden részében felülmúlva verte meg őt. Sokan vannak olyanok, akik Alvareznek azt javasolják, ne menjen fel ismét félnehézsúlyba – itt világbajnok a WBO-nál Bivol –, hanem köztes súlyban vívja meg a visszavágót, ám ezt ő elutasítja.

„Ugyanazok a szabályok, ugyanazok a feltételek, ugyanaz minden" – közölte Alvarez. A mexikóit nem sok ellenfelével szemben tartják esélytelenebbnek, ám a szakemberek félnehézsúlyban az első meccs alapján egyértelműen az oroszt tartják favoritnak.

Főkép forrása:
The Japan Times/Reuters

További cikkek