EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Kikaptak női pólósaink a görögöktől

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: federnouto.it/Andrea Staccioli/DBM

Csoportmásodikként jutott a negyeddöntőbe a magyar női vízilabda-válogatott, és pénteken a franciákkal játszanak Keszthelyiék a Triesztben zajló olimpiai kvalifikációs tornán.

Ugyan három a magyar igazság, ám ez most nem jött be: a magyar női vízilabda-válogatott két siker után 8-5-re kikapott a görögöktől, így csoportmásodikként jutott a negyeddöntőbe a Triesztben zajló olimpiai kvalifikációs tornán. Bíró Attila együttese pénteken a nyolc között az A csoport harmadik helyezettjével, a franciákkal találkozik. A nyolccsapatos tornáról a két döntős jut ki a nyári tokiói olimpiára.

„Tizenegy hónap után ez volt az első érdemi mérkőzésünk, ez tény, mint ahogy az is tény, hogy pontatlanok voltunk, a támadásaink nem sikerültek, az emberfórókat nem úgy játszottuk meg, ahogy elterveztük. A görögök nem okoztak meglepetést, jól csinálták azt, amit tudnak. A baj az volt, hogy nálunk nem akadt jó egyéni teljesítmény. Nyilván ezt alaposan át fogjuk beszélni, mert ez a teljesítmény álmaink valóra váltásához nagyon kevés” – értékelt a waterpolo.hu kérdésére őszintén Bíró Attila szövetségi kapitány.