393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Kiesés, edzőmeccsek, átigazolás

10perc.hu
2021. 04. 08.

A sport hétköznap is szolgáltat jó és kevésbé jó híreket – egy a lényeg, ne maradjunk le semmiről.

Kézilabda

A MOL-Pick Szeged kettős vereséggel búcsúzott a férfi kézilabda Bajnokok Ligájától, miután a nyolcaddöntő visszavágóján 33-28-ra kikapott a címvédő német THW Kiel otthonában. A párharc első mérkőzését egy héttel ezelőtt ugyancsak 33-28-ra nyerte meg idegenben a Kiel, amely így 66-56-os összesítéssel jutott tovább. A másik magyar érdekelt, a Telekom Veszprém ma 18.45-kor fogadja az északmacedón Vardar Szkopje gárdáját, a visszavágó formalitásnak látszik, hiszen a bakonyiak 41-27-re nyertek idegenben.


Labdarúgás

A címvédő Bayern München házigazdaként 3-2-re kikapott a Paris Saint-Germaintől a labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén, ezzel megszakadt a bajorok 19 mérkőzésből álló veretlenségi sorozata a BL-ben. A másik meccsen a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Chelsea 2-0-ra győzött az FC Porto vendégeként, Sevillában.

Az észak-amerikai bajnokságban (MLS) szereplő FC Dallasban folytatja pályafutását Schön Szabolcs, az MTK Budapest labdarúgója. A 20 éves szélső az MLS rajtja után, de még az átigazolási időszak lejárta előtt, május elején csatlakozik új egyesületéhez. Az AP amerikai hírügynökség szerint a szerződés három évre szól. Schön Szabolcs 2019 elején érkezett az Ajax Amsterdamtól, és az MTK-ban mutatkozott be az NB I-ben. Azóta 55 tétmérkőzésen 14 gólt szerzett, és 10 találatot készített elő a kék-fehéreknél.


A kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia négy szeren indul az Eb-n    Fotó: Facebook/Magyar Torna Szövetség


Torna

Kovács Zsófia, Székely Zója, Péter Sára és Bácskay Csenge alkotja a magyar női tornászválogatott keretét az április 21-25. között sorra kerülő bázeli Európa-bajnokságon, míg Szujó Hanna itthon maradó tartalékként készül a csapattal. A kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia, az Eb-ezüstérmes Székely Zója és csapattal Eb-bronzérmes Bácskay Csenge négy szeren, míg az Európa Játékok-bronzérmes Péter Sára talajon és ugrásban indul.


Jégkorong

A magyar férfi jégkorong-válogatott két felkészülési mérkőzést játszik a jövő héten: csütörtökön Ausztria, szombaton pedig az A csoportos Fehéroroszország lesz az ellenfél. A koronavírus-járvány miatt törölt divízió I/A-világbajnokság helyett már az augusztusi olimpiai selejtezőre hangol a válogatott, hiszen a rigai kvalifikációs tornán Lettország, Franciaország és Olaszország lesz majd az ellenfél, a győztes jut ki a 2022-es pekingi téli játékokra.

Főkép forrása:
MTI/Újvári Sándor

További cikkek