EUR: 369,28 Ft
USD: 343,07 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,28 Ft
RON: 74,51 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Keszthelyi Vivien: újabb pontszerzés az Euroformula-sorozatban!

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: Team Motopark

Megint sikerült a TOP 10-be bekerülni a 20 éves magyar versenyzőnek, így a franciaországi Paul Ricard pályán növelhette F3-as pontjai számát összetettben.

Úgy tűnik, hamar felvette a Forma-3 ritmusát Keszthelyi Vivien. A kategória Euroformula sorozatában versenyző magyar pilóta ezúttal olyan pályán bizonyított, amelyen korábban még nem járt. Ennek ellenére a franciaországi Paul Ricard pályáról sem kellett a Team Motopark versenyzőjének pont nélkül távoznia.


Az idei évben eddig 4 pontot gyűjtött az F3-as Euroformula-sorozatban Keszthelyi Vivien    Fotó: Team Motopark


Ezúttal sajnos nem volt meg a kellő tempója a Dallara 320 Formula 3-as autónak, ráadásul most többszörösen hátrányt jelentett Keszthelyi Viviennek, hogy a vetélytársak túlnyomó többsége egy szezonban párhuzamosan több bajnokságban is indul, így sokkal több kilométert töltenek el a különböző pályákon.

Bár Keszthelyivel szemben még a pontszerzés sem volt elvárás, a magyar pilótának a franciaországi versenyhétvégén a hátráltató tényezők ellenére sikerült pontot szereznie. Az első versenyen elért 10. helyezést követően a második és a harmadik futamon is a 11. pozícióban végzett.


Ezúttal sajnos nem volt meg a kellő tempója a Dallara 320 Formula 3-as autónak, ám Keszthelyi (elöl) így is egyszer bekerült a pontszerzők közé     Fotó: Team Motopark


Már péntekre kiderült, hogy nincs meg a megfelelő tempónk, ezt a beállításokkal és a leszorító erő csökkentésével próbáltuk valamelyest kompenzálni. Onnantól kezdve tudtam, hogy nehéz hétvégénk lesz, csak a tapasztalatszerzés és a futamokon a célba érés lehetett a realitás. Szeretnék minél hamarabb következő, belgiumi versenyhétvégére koncentrálni, és bízom abban, hogy ott már a régi-új mérnökömmel dolgozhatom majd együtt” – jelentette ki az idei évben eddig 4 pontot gyűjtő Keszthelyi Vivien.