393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Kapaszkodj meg! 229 millióért kínálnak panellakást Budapesten!

10perc.hu
2023. 01. 16.
Kapaszkodj meg! 229 millióért kínálnak panellakást Budapesten!

Noha a falazata panel, ez az ingatlan egy, a XII. kerület kiemelt, Mártonhegyi részén található lakópark sorházi lakása.

Stagnál, vagy minimális mértékben csökken az ingatlanok ára Magyarországon. A rezsiválság miatt az egyik legkeresettebbek a panellakások, melyek négyzetméterára csökkent az utóbbi hónapokban. Ugyanakkor azoknak a lakásoknak, melyben távfűtés adja a meleget – ma még nem érinti a rezsiemelés ezeket az ingatlanokat –, emelkedett az ára.

Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője arról beszélt a Pénzcentrumnak, hogy ennek ellenére manapság egy-egy panellakásért is átlagosan 700 ezer forinttal kérnek kevesebbet az eladók: 43,5 helyett már csak 42,8 millió az átlagos kínálati ár.


Manapság egy-egy panellakásért is átlagosan 700 ezer forinttal kérnek kevesebbet az eladók    Fotó: 10perc.hu


A panellakások négyzetméterára átlag 743 ezer forint volt az év utolsó negyedévében, ami 2,5%-kal alacsonyabb, mint az előző negyedév átlag értéke. A legdrágább kerület a XIII. kerület lett 928 ezer forintos négyzetméterárral megelőzve a sokáig vezető XI. kerületet, ahol átlag 900 ezer forintért cseréltek tulajdonost a házgyári lakások.

A dobogó alsó fokára a XIV. kerület fér fel átlag 800 ezer forinttal. A népszerű III. kerületben átlag 750 ezer forint volt a fajlagos ár, csak úgy, mint a XIX. kerületben, míg a IV. kerületben 700 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár.



Ám vélhetően arra senki sem mert gondolni, mekkora összeget kérnek ma Budapesten a legdrágábban meghirdetett panellakásért. Nos, a XII. kerületben adataik szerint egyetlen eladó panellakás található, aminek a négyzetméterára majdnem 1,8 millió forint, azaz a 120 négyzetméteres, 3+1 szobás ingatlanért 229 millió forintot kér az eladó.

Noha a hirdetésben az ingatlan típusánál panel szerepel, ez jelen esetben kizárólag az építési technológiára, a falazatra utal. A valóságban ez az ingatlan egy, a XII. kerület kiemelt, Mártonhegyi részén található lakópark sorházi "lakása". Mindezt figyelembe véve nem tekinthető elrugaszkodottnak a kínálati ár. Azt pedig, hogy a tulajdonos némileg túlárazta-e, a piac dönti majd el.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek