EUR: 370,55 Ft
USD: 346,73 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,99 Ft
RON: 74,60 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Kanadában gyilkoltak, Magyarországon lebuktak

Belföldi hírek
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: freepik.com

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Budapest VI. kerületében, az utcán elfogták mindkét bűnözőt.

Kanadai gyilkosokat fogtak el Magyarországon – írta meg a police.hu. A kanadai rendőrök gyanúja szerint egy 28 éves szlovákiai születésű kanadai állampolgár és 26 éves kanadai barátnője február végén a kanadai Hamiltonban megölt egy 39 éves férfit, valamint több lövéssel életveszélyesen megsebesítette az ő 26 éves barátnőjét.

A páros - Oliver K. és Lucy L. - a bűntettet követően elmenekült, hónapok óta illegalitásban élt. A kanadai hatóságok feltételezték, hogy mindkét szökevény elhagyta Kanadát és Európában próbál elrejtőzni, ezért nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellenük, valamint sajtófelhívást is közzétettek.


A 28 éves szlovákiai születésű kanadai állampolgár, Oliver K. és 26 éves kanadai barátnője, Lucy L. február végén a kanadai Hamiltonban megölt egy 39 éves férfit, valamint több lövéssel életveszélyesen megsebesítette az ő 26 éves barátnőjét     Fotó: parameter.sk


A körözöttek menekülésének a KR NNI vetett véget. Együttműködve a kanadai és több európai rendőrséggel, hosszas hajsza után a magyar rendőrök azonosították a szökevények feltételezhető rejtőzködési helyét. Szombat este Budapest VI. kerületében, az utcán elfogták mindkét bűnözőt, akiknek a kiadatásáról később döntenek.