395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Jön az új Microlino!

10perc.hu
2021. 03. 16.

Az Olaszországban gyártandó elektromos miniautóhoz elég lesz a B1-es jogosítvány, így nem csoda, ha a tervezett 20 ezer kisautót már előre lefoglalták.

Nemrég mutatták be az új négykerekű elektromos miniautót, a Microlino 2.0-t, melynek „múzsája” BMW Isetta volt, melyet anno még az 1950-es években gyártottak. Azt már a bejelentés pillanatában tudni lehetett, hogy a kiskocsi hatalmas népszerűségnek örvend majd, hiszen maximális sebessége 90 km/h, egy töltéssel 200 kilométert tud megtenni és elég hozzá a B1-es jogosítvány, azaz már 16 éves kortól vezethető, ugyanis négykerekű kismotorként vették lajstromba. Az automoto.it olasz autós szakportál szerint a tervezett mind a 20 ezer miniautót – a gyártás szeptemberben indul Olaszországban – lefoglalták már.



A jármű vázát acél és alumínium alkatrészek alkotják, és jelentősen átalakították a belsejét is. A 12 ezer euróba kerülő Microlinóból 2022-től beindul a sorozatgyártás, és évente 3 ezret darabot készítenek majd belőle a Torinótól 12 kilométerre lévő La Loggia településen, míg a karosszéria pedig az innen pár kilométerre lévő Moncalieriből érkezik.

Főkép forrása:
automoto.it

További cikkek