EUR: 385,90 Ft
USD: 354,52 Ft
CHF: 387,16 Ft
GBP: 436,63 Ft
RON: 78,41 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Jobb, ha alaposan felöltözünk a hétvégén

Időjárás
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint néhol kifejezetten télies idő lesz az előttünk álló 2-3 napban, ugyanis egyes helyeken akár mínusz 10 Celsius-foknál is hidegebb lesz, és helyenként havazás is várható.

Ma túlnyomóan derült, napos idő várható, majd kora estétől a déli megyékben megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Napközben csapadék nem valószínű, majd késő estétől a déli határ mentén hószállingózás kezdődhet. Napközben a legmagasabb hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul.

Szombaton az ország északnyugati, nyugati felén nem valószínű számottevő csapadék, máshol több helyen előfordulhat havazás, a keleti határ közelében néhol havas eső sem kizárt. Hajnalban nagyrészt mínusz 8 és mínusz 1 fok közötti értékeket mérhetnek, míg délután jellemzően mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap reggelig valószínűleg a Tiszántúlon is megszűnik a havazás. Napközben, majd éjjel elsősorban az ország nyugati, északnyugati felén fordulhat elő szórványosan havazás, helyenként havas eső, eső, ónos eső is. A minimumok többnyire mínusz 8 és mínusz 2 fok között alakulnak, délután mínusz 2 és plusz 5 fok közötti hőmérséklet valószínű.