EUR: 369,42 Ft
USD: 345,38 Ft
CHF: 379,21 Ft
GBP: 428,55 Ft
RON: 74,38 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Jó hír a gazdáknak! Idén ingyenes lesz a mezőgazdasági öntözés

Belföldi hírek
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Pixabay

A kormány június 30-ig huszonöt termékkörre rendelt el behozatali tilalmat Ukrajnából: köztük a repcére, a napraforgómagra, a lisztre, az étolajra, valamint egyes húsfélékre.

Újabb olyan döntés született, amely segíti a gazdákat a nehézségeik legyőzésében. A kormány mérsékelni kívánja a gazdák kárát a tavalyi aszály miatt, ezért idén ingyenes lesz a mezőgazdasági öntözés, melynek költségeit az állam átvállalja.

Az Orbán-kormány huszonöt termékkörre rendelt el behozatali tilalmat Ukrajnából - köztük a repcére, a napraforgómagra, a lisztre, az étolajra, valamint egyes húsfélékre - június 30-ig. A más országokból behozott termékekre pedig kötelezővé tették az elektronikus áruforgalom-ellenőrző rendszerbe való bejelentést. Tranzitszállításokra továbbra is van lehetőség.

A kabinet arról is döntött, hogy a mikrovállalkozások számára az átlagfogyasztás felett 165 forintról 70 forintra csökkenti a kilowattóránkénti áramárat. A csökkentés a legfeljebb 10 főt foglalkoztató, és legfeljebb 2 millió euró árbevételű mikrovállalkozások számára komoly segítséget jelent.