EUR: 369,28 Ft
USD: 343,07 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,28 Ft
RON: 74,51 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Jégre veletek! Győztek női hokisaink az elitvilágbajnokságon - VIDEÓ

Sport
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: Magyar Jégkorong Szövetség

A magyar női jégkorong-válogatott a franciák elleni 4-2-es sikerrel kezdte meg szereplését a bramptoni elitvilágbajnokságon.

Fantasztikusan kezdte meg szereplését a Pat Cortina szövetségi kapitány által irányított női jégkorong-válogatott Kanadában, az elitvilágbajnokságon. A hölgyek Franciaország ellen léptek jégre, és végül sima, 4-2-es győzelmet arattak, ezzel nagyot léptek a bennmaradás felé.

A feljutó franciák a finnek elleni 14-1-es vereséggel kezdték a Toronto melletti Bramptonban zajló tornát, míg a magyaroknak - akik tavaly a nyolcadik helyen zártak - ez volt az első fellépésük. A bennmaradásért - ami egyben negyeddöntőt is érne - a papíron esélytelennek tartott franciákat mindenképpen le kellett győzni.

A magyar válogatott két harmad után már 3-0-ra vezetett többek között Huszák Alexandra duplájával, a záró harmadban viszont szorossá tudta tenni az összecsapást a rivális. Huszák (2 gól, 1 gólpassz) és Kiss-Simon Franciska (3 assziszt) egyaránt három ponttal zárt, Németh Anikó 32 lövést védett (94,1 százalék).


„A speciális egységeink jól működtek, nem kaptunk gólt kettős hátrányban, lőttünk két emberelőnyös gólt, igaz, a franciák is szereztek egyet. Tetszett, ahogy reagáltunk, amikor az ellenfél feljött 3-2-re. Újra elkezdtünk játszani, mert addig ráültünk a vezetésre, de aztán volt néhány jó cserénk" – értékelte csapata teljesítményét a szövetség honlapján Pat Cortina.

A csapat legközelebb szombaton lép pályára Svédország ellen, közép-európai idő szerint 17 órától. A svédek vereséggel kezdtek – 6-2-re kikaptak Németországtól –, így egy esetleges pontszerzéssel nagyot lépne a válogatott a negyeddöntőbe jutás felé.