EUR: 371,06 Ft
USD: 344,40 Ft
CHF: 380,80 Ft
GBP: 431,74 Ft
RON: 74,74 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Itt valami nagyon nem működik! Újabb világklasszis hagyja el Magyarországot

Sport
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Facebook/UTE

A női birkózó-válogatottunk egyik vezéregyénisége, Németh Zsanett már nem is indul a zágrábi Európa-bajnokságon, bolgár színekben folytatja a versenyzést.

Most már nem az első világklasszis magyar sportoló dönt úgy, hogy végleg hátat fordít Magyarországnak, és új hazát választ magának. A sakkozó Rapport Richárd és a rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu-fivérek után a női birkózó-válogatottunk egyik vezéregyénisége, Németh Zsanett is címercsere mellett döntött, és már nem is indul a zágrábi Európa-bajnokságon.

A 29 éves Németh Zsanett - aki a 2017-es újvidéki Eb-n ezüst-, rá két évre Bukarestben bronzérmet szerzett - hátat fordított Magyarországnak. Már tavaly sem lépett szőnyegre a hazai versenyeken, és immár végleg országot váltott, bolgár színekben folytatja a pályafutását – írta a Metropol.

A sportoló megerősítette, a jövőben valóban bolgár színekben óhajt versenyezni. Ezt a szándékát nem rejtette véka alá, ugyanis a magyar szövetségnek is jelezte elhatározását, már hetekkel ezelőtt bejelentette, nem kíván többé magyar színekben versenyezni. Döntését egyelőre nem indokolta.