392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Itt az új Covid-ellenes vakcina!

10perc.hu
2021. 12. 20.
Itt az új Covid-ellenes vakcina!

Az amerikai Novavax oltóanyaga az ötödik, amely elérhetővé válik az Európai Unió 27 tagállamában, így Magyarországon is a Pfizer/BioNTech, a Moderna, a Janssen és az AstraZeneca vakcinái után.

Az Európai Bizottság a mai napon feltételes forgalomba hozatali engedélyt adott a Novavax amerikai biotechnológiai vállalat által az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyagának. Ez a SARS-Cov-2 koronavírus okozta betegség (Covid-19) elleni ötödik vakcina, amelynek tömeges alkalmazása megkezdődhet az Európai Unióban.

A Novavax NVX-CoV2373 kódjelű, Nuvaxovid névre keresztelt vakcinája feltételes alkalmazásához a pozitív ajánlást hétfőn adta meg az amszterdami székhelyű Európai Gyógyszerügynökség (EMA), véleménye szerint ugyanis az oltóanyag hatékony az új típusú koronavírus ellen.

Az Európai Unió még idén augusztusban 200 millió adag vakcina leszállítására kötött szerződést az amerikai céggel, melyből első lépésben 100 millió adagot hívnának le. A második 100 millió adag lehívása opcionális. A Novavax ígérete szerint az első szállítmányok már januárban megérkeznek Európába, a vakcinákat az indiai Serum Institute, a világ legnagyobb vakcinagyártó vállalata gyártja le.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek