393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Itt az új Citroën C4

10perc.hu/Kiss B. László
2021. 02. 15.
Itt az új Citroën C4

Egyedi stílusával és háromféle hajtáslánccal már hazánkba is megérkezett az új Citroën C4.

A Citroën pár éve, talán már évtizede is, visszatalált a régi útra, amely oly egyedivé és különlegessé tette a márkát. Az autóiparba az avantgárd stílust becsempésző Citroën most újra olyan kocsikat gyárt, amelyek elütnek a többiektől. A szépség nagyon szubjektív dolog, de az vitathatatlan, hogy a franciák legújabb modellje, az új C4 abszolút egyedi és összetéveszthetetlen mással.



A kompakt ötajtós modell tökéletesen hozza a jól ismert Citroën-karaktert: határozott koncepció, mely merészen vegyíti a különböző kategóriákra jellemző formai megoldásokat, és ezzel a Citroën stílusvilágában is új szakaszt képvisel. A klasszikus ötajtós formát a SUV modellek néhány erőt és karaktert sugárzó megoldásával vegyíti. Az áramvonalas sziluetten olyan jellegzetes Citroën márkajegyeket találunk, mint az új V alakú első és hátsó LED-es fényszórók. A karosszériaszíneknek és színcsomagoknak köszönhető 31 külső színkombináció és a hat belső stílusvilág segítségével minden ügyfél a saját képére formálhatja az autóját.



A technológiai elemekben gazdag, otthonos utastér kellemes, komfortos és modern. No, és ami még feltűnő, hogy mennyire minőségibb a beltér az előd C4-hez képest. A progresszív hidraulikus ütközőelemekkel ellátott felfüggesztés és az Advanced Comfort ülések jóvoltából elképesztően kényelmes az utazás a C4-ben. A modell kínálatában 6 kapcsolódási technológia szerepel, ilyen például a színes kijelzős digitális műszercsoport mellett szériában kínált 10 colos érintőképernyő. Már a 80-as évek Citroënjeiben is láthattunk digitális műszerfalt, ma meg már szinte mindegyik márka áttért erre a megoldásra. Az új C4-ben sincs már analóg műszer, minden az elektronikus kijelzőkön látható és irányítható. A haladást akár 20 féle vezetéstámogató rendszer teszi kényelmesebbé, köztük a második szintű félautonóm vezetési rendszer, a Highway Driver Assist.



A Citroën még megadja a választás szabadságát a vevőknek, bár hibrid vagy plug-in hibrid nincs az új C4-ből, ám tisztán elektromos verzió vagy benzin-, illetve dízelmotoros van. Az új ë-C4 100% ëlectric típus hatótávja úgy 350 kilométer, ami már elég jó. Az euró-forint árfolyam tavalyi elszállása ennek a kocsinak az árcéduláján is meglátszik. Az új Citroën C4 kezdőára, az 1.2 benzines motorral 7 099 000 forint, az elektromos változat kedvezménnyel 10 799 000 Ft-tól, az 1.5 BlueHDi dízel pedig 8 299 000 forinttól kapható.

Főkép forrása:
Citroën

További cikkek